Lietuvos televizijos vadovo Rimvydo Paleckio teigimu, priimtas sprendimas „formalus veiksmas“, kurį buvo būtina atlikti iki gruodžio 14 dienos, nes kitaip Lietuvai grėstų sankcijos, rašoma Lietuvos televizijos pranešime žiniasklaidai.

Jei būtume iki nustatytos dienos neatsisakę dienos neatsisakę, o atsisakę vėliau, būtume mokėję baudas. Norint to išvengti, atlikome procedūrinį veiksmą ir formaliai dalyvauti „Eurovizijoje“ atsisakėme, žinodami, kad tai neužveria galimybės dalyvauti, jei atsiras galimybių tai daryti“, – kalbėjo R. Paleckis.

Anot jo, pasiruošimas konkursui, kuris kitąmet vyks Norvegijos sostinėje Osle, dalyvavimas jame ir jo transliacija kainuotų apie 300 tūkst. litų.

Pasak Lietuvos televizijos vadovo, dar nežinoma, kaip būtų renkamas šalies atstovas, jei vis dėlto pavyktų surinkti reikiamas lėšas ir Lietuva „Eurovizijoje“ dalyvautų, tačiau būtų stengiamasi, kad žiūrovai turėtų galimybę pareikšti savo nuomonę.

„Tai nebūtų kažkoks uždaras rinkimas, bandytume padaryti tam tikrą renginį, konkursą. Galbūt ne taip, kaip darėme kasmet, kai atrankos vyko kas savaitę ir etapais. Galbūt viename renginyje dalyvautų visi, kurie sukurtų originalias dainas.

Be abejo, tai būtų vieša ir matoma. Kadangi praktika buvo tokia, jog žiūrovai visada dalyvaudavo, tai, be abejo, darydami renginį, darydami koncertą atsižvelgtume į tai, kad žiūrovai galėtų kažkaip dalyvauti“, – kalbėjo J. Paleckis.

Šių metu „Eurovizijos“ dainų konkursą laimėjo Norvegijos atstovas Aleksandras Rybakas, surinkęs rekordinį skaičių balsų konkurso istorijoje – 387. Lietuvos atstovas Sasha Son(g) su Ispanijos atstove pasidalijo 23–24 vietomis.