Tai pirma tokia akcija Lietuvoje, kurios pagrindinis tikslas – padėti alkstančioms benamėms katėms išgyventi ir sumažinti masiškus benamių kačių užmigdymų skaičius. Tuo tikslu Vilniuje bus įrengtos kačių ėdyklos, kurios bus pastatytos aštuoniuose skirtinguose rajonuose, tose vietose, kur daugiausiai lankosi benamės katės. Skatinama, kad šėryklų gamybos savo iniciatyva imtųsi ir patys miestiečiai.

Skeptikams akcijos organizatoriai užbėga už akių sakydami, kad tai bus ne tik tvarkingesnis kačių šėrimas, bet taip pat šeriamos katės bus sterilizuojamos. Iš tų vietų katės bus vežamos sterilizuoti, o po kelių dienų vėl paleidžiamos į tą pačią vietą, ši iniciatyva vadinasi „Pagauk-sterilizuok-paleisk“.

Į akcijos pristatymą atvyko ir būrelis žinomų žmonių, savo palaikymų ir materialine parama prisidėję prie šios iniciatyvos. Vedina šunimis prie akcijos prisidėjo beglobiams gyvūnams neabejinga dizainerė Rūta Rimšelienė su šeima, šią gražią idėją palaikė ir Rūta Mikelkevičiūtė su dukra, ir Nijolė Statkutė, Vytautas Grubliauskas, Audrius Matonis bei kiti gyvūnų mylėtojai.

KLUBAS.LT fotogalerijoje – popietė su gyvūnais Sereikiškių parke.

Šaltinis
Draudžiama Klubas.lt paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, tradicinėse žiniasklaidos priemonėse ar kitur, taip pat platinti mūsų medžiagą be sutikimo. Jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Klubas.lt kaip šaltinį.
www.klubas.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją