Į tris komandas pasidalinę svečiai gamino gruziniškus paplotėlius su sūriu „Chachapuri“, jautienos sriubą „Charčo“ bei vištienos „Čachochbili“. Jų skonio panašumą į originalių, Gruzijos namuose valgomų patiekalų skonį vertino tikri gruzinai – „IDS Borjomi – Europe” atstovybės Lietuvoje vadovas Irakli Bokuchava su žmona bei Gruzijos konsulas Lietuvoje Irakli Asashvili.

Labiausiai svečiams namus Gruzijoje priminė „žaliųjų“ komandos, kuriai vadovavo žurnalistė Elžbieta Monkevič, pagamintas „Chačiapuri“. Sriubos pateikimo estetika svečius maloniai nustebino į tarptautinį vakarėlių gidą patekusio Mindaugo Karūnavimo dienos scenarijaus autorius Alfas Ivanauskas.

Gruziją simbolizuojantį išskirtinio skonio mineralinį vandenį „Borjomi“ iš 5 mineralinių vandenų, tarp kurių buvo du lietuviški ir du prancūziški, aklos degustacijos metu atpažino pusė ragautojų. Iš besivaržiusių komandų atstovų tiksliausias buvo dizaineris Aleksandras Pogrebnojus, nė sekundei nesuabejojęs, kurioje iš numeriais pažymėtų stiklinių yra gruziniškasis mineralinis vanduo.

Tostų varžytuvėms toną davė Gruzijos konsulas I. Asashvili, pasakęs tostą apie draugystę, kuri nedidelėms Gruzijos ir Lietuvos valstybėms yra labai svarbi. Tostas neapsiėjo ir be anekdotinės situacijos, kuri pabrėžia, jog negali pykti, kai draugas kviečia draugą per langą net 2 val. nakties – juk draugystė galioja „visą parą“.

Konsulas pabrėžė, jog svarbiausia, kad tostas būtų nuoširdus, o pakviesdamas tostus sakyti ir moteris, I. Asashvili su šypsena pabrėžė, jog moterys turėtų juos skirti meilei. Šioje rungtyje gruziniško vyno butelį laimėjo dainininkė Rasa Kaušiūtė, savo toste pabrėžusi gruziniškos virtuvės ir Gruzijos vyrų išskirtinumą, jai antrino ir „Mis Lietuva 2008“ Gabrielė Martirosianaitė.

Šaltinis
Draudžiama Klubas.lt paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, tradicinėse žiniasklaidos priemonėse ar kitur, taip pat platinti mūsų medžiagą be sutikimo. Jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Klubas.lt kaip šaltinį.
www.klubas.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją