Dainiaus kuriamas Mikas – mergišius ir mamyčiukas, kuriam gyvenime viskas klojasi kartais net per lengvai. Kiekviena jo diena nėra eilinė, kupina įvykių. „Man tuo Mikas ir patiko. Kad jis ne tik myli ar valgo, bet ir daro sprendimus. Ir labai dažnai tie sprendimai nėra standartiški, - savo personažo unikalumu džiaugiasi D.Svobonas. Aktorius rado sąsajų ir su savo gyvenimu: išsiskyrimas, sprendimai ar susilaukti kūdikio ar ne, kūdikio laukimas,– visa tai jam pažįstama. Dainius šypsosi, kad nors kai kas ir sutampa, tačiau jis skiriasi nuo savo personažo.

„Gyvenime aš tikrai nesu mergišius. Esu laimingai vedęs, auginame devynių mėnesių sūnelį. Bet štai kas įdomiausia – žmona taip pat vaidina šiame seriale, ir jos personažui taip pat lemta tapti mano meiluže, - juokiasi aktorius. – Kolegos iš manęs jau šaiposi. Sako, na va nepasisekė tau – su žmona meilužiais tapsite. O sakau priešingai, kad kaip tik pasisekė. Tiesa iš pradžių nuogąstavau, kad bus sunku, bet kuo toliau tuo labiau įsitikinu, kad klydau. Kiek daug patirtų ir gal nepelnytai pamirštų akimirkų vėl prisiminėme ir iš naujo išgyvenome!”

Per filmavimo pamainą – į lovą su trimis moterimis

Dainiaus kuriamas personažas – daugialypis. Jis ir tėvas, ir vyras, ir meilužis, ir viršininkas. Vis dėlto sunkiausia aktoriui vaidinti meilės scenas. Kartą per vieną filmavimo dieną Dainiui į lovą teko gultis su trimis moterimis. „Diena buvo labai nelengva, - juokiasi aktorius. - Norisi parodyti, kad tai ne tik bučiniai. Aš noriu, kad žiūrovas suprastų, jog jausmas – tikras“.

Aktoriui atmintin labiausiai įstrigo tie epizodai, kuomet jo personažas bendraudavo su savo pavaldiniais. Viskuo nepatenkintas prodiuseris, pykstantis ne tik ant darbuotojų, bet net ir ant kavos puodelio. „Tai daryti nebuvo sunku. Turiu daug pažįstamų režisierių, - D.Svobonas neatskleidžia kieno prototipu vadovaudamasis kūrė Miko personažą.

Situacija su gyvu lavonu

Seriale netrūksta ir linksmų situacijų. Viena labiausiai įstrigusių: „lavono nešimas“. Buvo ir laidojimo namų automobilis, ir neštuvai, ir lavonmaišis. Žinoma, tik lavono jokio nebuvo – jį teko suvaidinti vienam vaikinui iš kūrybinės grupės. „Dabar jau neprisimenu tiksliai. Ar jam gulėt ten atsibodo toje laidojimo namų mašinoje, ar oro tame maiše trūko. Žodžiu jis ėmė tą maišą atseginėt. O pro šalį kaip tik tuo metu dvi merginos ėjo... Kad jos pradėjo klykt: „Lavonas gyvas, lavonas gyvas!“
Gražuolis, viliojamas moterų

Paklaustas, ar pats žiūri serialus aktorius šypsosi ir sako, kad šioje vietoje jo atsakymas bus labai įprastas. Ne. Laisvą laiką jis mėgsta skirti kitiems dalykams, tačiau Dainius visada pasižiūri naujai pasirodančių serialų pradžias, stebi kokiuose amplua pasirodo kolegos. Aktorius sako, kad bijos žiūrėti „Moterų alėją“.

„Atvirai sakau, negaliu pakęst nei savo balso, nei savo išvaizdos. Ko gero, žiūrėdamas į save ekrane, tik susinervinčiau ir matyčiau vien savo klaidas“. Dainius įsitikinęs, kad dinamiški serialo siužeto vingiai patiks žiūrovams. Aktorius džiaugiasi, kad scenarijaus autoriai atsižvelgė į tai, kad serialas filmuojamas laikinojoje sostinėje ir suteikė jam kaunietiškumo. „Štai, kad ir mano personažo Miko mama (aktorė Olita Dautartaitė) – ryški Kauno poniutė, vyresniosios kartos atstovė – išsilavinusi ir inteligentiška moteris. Turiu pagirti operatoriaus Sauliaus Sipaičio darbą – jo nufilmuotų vaizdų dėka šis miestas atrodo toks jaukus, - serialo dvasią piešė Dainius.

Paradoksalu, bet balsas, kurio nemėgsta girdėti Dainius - televizijoje ir kine labai vertinamas. Aktorius kviečiamas tapti laidų užkadriniu balsu ir yra garsinęs daugelio Lietuvoje rodytų animacijos perliukų personažus. O stebėdamos Dainių teatro scenoje, slaptas viltis puoselėja ko gero ne viena dama. Tačiau gerbėjos aktoriaus meilės laiškais neatakuoja, o jas sutikęs aktorius mielai pasikalba apie kuriamus vaidmenis, spektaklius. Žinoma pasitaiko, kad kai kurios moterys bando pavilioti aktorių kavos puodeliui.

Vaidyba – ne chaltūra

Nors teatro aktoriams vasara yra atostogų metas, tačiau Dainius sako, kad jau nebe pirmą kartą ją parduoda. Anksčiau su keliais aktoriais turėjo sukūrę studiją „Džiugena“ su kuria pasirodydavo vasaros metu, o be to ir teatro gastrolių netrūkdavo. D.Svobonas prisipažįsta – teatro aktoriams vaidinti prieš kino kamerą yra sunku. „Tai visai nauja. Patirties tenka semtis iš šitą vaidybos pusę jau pažįstančių kolegų. Todėl įsiklausau į kartu seriale vaidinančio Liubomiro Laucevičiaus patarimus, - pasakoja D.Svobonas. – Nors man yra tekę vaidinti kine, tačiau tai tebuvo epizodiniai vaidmenys“.

O štai teatre aktorius turėjo ne vieną pagrindinį vaidmenį. Tačiau jis prisipažįsta, kad seriale kurti pagrindinio personažą kiek sudėtingiau. „Pats personažas – prodiuseris ir režisierius – man pažįstamas, mane supa tokie žmonės. Ir galiu pripažinti – atsidėjau šiam vaidmeniui, nors kai kurie aktoriai neretai mėgsta sakyti, kad darbas seriale tėra tik „chaltūra“, tačiau mūsų trupė rimtai žvelgia į savo vaidmenis, atiduoda save“.

Šaltinis
Draudžiama Klubas.lt paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, tradicinėse žiniasklaidos priemonėse ar kitur, taip pat platinti mūsų medžiagą be sutikimo. Jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Klubas.lt kaip šaltinį.
www.klubas.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją