Šis koncertas yra realybės šou dalyvių vykdomos akcijos, kurios metu Vilniaus trečiųjų vaikų globos namų auklėtiniams buvo surinkta labdaros už 20 tūkstančių litų, finalinis akordas. Be jokio atlygio mažiesiems koncertuoti sutiko vienos garsiausių grupių Lietuvoje „69 danguje“ ir „Pikaso“.

Gražuolės į Vilniaus trečiuosius vaikų globos namus jau nugabeno maišus žaislų, vaikiškų drabužėlių, dviratukų, kompiuterių, mobiliųjų telefonų, kamuolių ir vežimėlių. Merginos šiuo metu laukia ir daugiau pažadėtų dovanų vaikams iš rėmėjų: daugiau dviračių, kvietimų į vandens atrakcionų parką ir net naujų langų vaikų globos namams.

„Viena iš svarbiausių tituluotų gražuolių pareigų yra organizuoti paramos bei labdaros renginius likimo nuskriaustiems vaikams, todėl ši užduotis projekto dalyvėms buvo puiki patirtis ateičiai“, - sakė projekto prodiuserė Edita Katauskienė.

Pasak E. Katauskienės, prieš kelias savaites apsilankiusios Vilniaus trečiuosiuose vaikų globos namuose „Iššūkis – mis Lietuva“ dalyvės turėjo išsiaiškinti, kokie yra mažųjų auklėtinių poreikiai, ko trūksta globos namams ir kiek tam reikėtų skirti lėšų. Globos namų vadovė Elvyra Lotc papasakojo, kad mažiausiems vaikams stinga vežimėlių, didaktinių priemonių, kad vyresnėliai labai norėtų dviračių, grupėse praverstų mikrobangų krosnelės, reikėtų atlikti remontą globos namuose ir t.t. Pusdienį pabendravusios su vaikais, merginos išsiaiškino, jog berniukai labiausiai nori naujų kamuolių, mergaitės paspirtukų ir papuošalų. Paklausti, kokių dainininkų koncertą jie labiausiai norėtų pamatyti, vaikai įvardino Radžį, Nataliją Zvonkę, grupes „Pikaso“, „Mokinukės“ ir „69 danguje“.

Projekto dalyvės naujai užduočiai buvo suskirstytos į dvi grupes. Paskatinimui rengėjai merginas informavo, jog ta grupė, kuri surinks paramos už didesnę sumą, gaus neliečiamybę ir apskritai bus atleista nuo balsavimo. Kad darbas būtų geriau organizuojamas, komandos išsirinko atsakingas vadoves: „Olialia“ mergaitę Indrę Burlinskaitę ir grupės „Širdelės“ atlikėją Ievą Jotkėlaitę. Iškart po to „Iššūkis – mis Lietuva“ dalyvės įmonių vadovus apipylė skambučiais.

Projekto dalyvė Deimantė Kazėnaitė pasakoja, jog varstant duris ir prašant paremti vaikų globos namus, labiausiai nustebino mažesnių įmonių vadovai, kurie be ilgų diskusijų ir prašymų juos pareklamuoti, dalijosi viskuo, kuo tik galėjo. Visos merginos pastebi, jog ne kartą prašant paramos be televizijos teko labai ilgai derėtis, tačiau užėjus į įmonę su visu pulku gražuolių, verslininkų širdys suminkštėja ir jie stengiasi padėti net krizės akivaizdoje.

Šaltinis
Draudžiama Klubas.lt paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, tradicinėse žiniasklaidos priemonėse ar kitur, taip pat platinti mūsų medžiagą be sutikimo. Jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Klubas.lt kaip šaltinį.
www.klubas.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją