Minint 440-ąsias Liublino unijos pasirašymo metines, šiame Lenkijos mieste rinkosi Lietuvos, Lenkijos ir Ukrainos vadovai, visas būrys valdininkų bei meno kolektyvai.

Liublino gyventojai ir svečiai taip pat galėjo pasiklausyti ir pastaruoju metu nemenko pripažinimo užsienyje sulaukusios jaunosios Lietuvos dainininkės Alinos Orlovos koncerto.

Pasak atlikėjos prodiuserio Aurelijaus Sirgedo, ir istorine dvasia dvelkiantis Lenkijos miestas, ir pati šventės atmosfera, ir publika paliko gerą įspūdį, tačiau jį kiek nustebino Lietuvos valdininkai.
Kaip tik per Alinos Orlovos pasirodymą prie scenos buvo pradėtas raikyti didžiulis Liublino tvirtovės formos tortas.

Tarp smagurių, panorusių paragauti šio gardėsio, buvo ir Panevėžio meras Povilas Vadopolas. Panašu, kad jam šis konditerijos šedevras kėlė kur kas didesnį susidomėjimą nei Alina Orlova – nors yra įprasta, kad po sportininkų ar menininkų pasirodymų valdininkai užsuka į užkulisius su jais šnektelėti, šį kartą Panevėžio meras nesivargino bendrauti su nuo scenos nulipusiais tautiečiais. „Žinoma, neįsižeidėme, tik kiek keista“, - gūžtelėjo pečiais A.Sirgedas.