Šventę organizavusi muzikos prodiuserė Jurga Anusauskienė jubiliatui ir vakaro svečiams sukūrė ypatingą atmosferą – už renginio vairo stovėjęs muzikologas Viktoras Gerulaitis ant scenos vieną po kito kvietė E. Vaitekūno jaunystės laikų draugus ir scenos kolegas, kurie prisiminė kartu prabėgusius metus ir jubiliatą sveikino atlikdami šlageriais tapusias dainas.

Pirmoji į sceną žengė E. Vaitekūno studijų laikų draugė, dainininkė Onutė Karkauskaitė, kurią iškilmingai nusiteikę ponai ir ponios pasitiko itin emocingomis ovacijomis. Ne mažiau aplodismentų sulaukė ir tėtį dainomis sveikinusi mažoji dukrelė Ema Vaitekūnaitė, ir dainininkui Simonui Donskovui pritarusi jubiliato žmona Rita Vaitekūnienė.

Ypatinga užduotis kliuvo ir jaunajai dainininkei Evelinai Anusauskaitei, kuriai teko įsijausti į žurnalistės vaidmenį: ,,Sėdėjau ramiai prie stalo ir staiga paprašė padėti, nes kažkas neatėjo. Interviu ėmiau iš Birutės Petrikytės, Andželikos Petrikytės ir kitų Edmundo Vaitekūno draugų bei artimųjų. Tai buvo pirmas kartas mano gyvenime, kai imu interviu ir jausmas tikrai kitoks, nei žurnalistams atsakinėti į klausimus. Dabar supratau, kad kiekvienam žmogui sugalvoti klausimą, kad jis nebūtų banalus, kad būtų vis kitoks, tai yra tikrai nelengva“, - įspūdžiais dalinosi pagalbos ranką jubiliejaus šventę įamžinusiam operatoriui ištiesusi E. Anusauskaitė.

Vakaro metu buvo atskleisti jubiliato pomėgiai ir net slaptos svajonės. Sportuoti mėgstantis E. Vaitekūnas, vos įpusėjus koncertui, buvo pakviestas sužaisti stalo teniso mačą, o vakarą vainikavo bliuzo ritmu nuskambėjęs palinkėjimas ,,Ilgiausių metų“, kuriam dirigavo pats jubiliatas. Renginį organizavusi J. Anusauskienė pasakoja, jog kadaise baigusio chorvedybos studijas, tačiau LATGA-A vadovu tapusio E. Vaitekūno viena iš svajonių buvo dirigavimas, todėl padovanota dirigento batuta ir galimybė savo jubiliejaus proga diriguoti tikriems scenos grandams jubiliatui buvo viena maloniausių staigmenų.

KLUBAS.LT fotogalerijoje – akimirkos iš E. Vaitekūno jubiliejaus šventės.

Šaltinis
Draudžiama Klubas.lt paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, tradicinėse žiniasklaidos priemonėse ar kitur, taip pat platinti mūsų medžiagą be sutikimo. Jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Klubas.lt kaip šaltinį.
www.klubas.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją