Maestro virš sostinės pakilo su keturiomis Šv. Kristoforo kamerinio orkestro smuikininkėmis, kurios, diriguojant D. Katkui, skrydį pradėjo su Piotro Čaikovskio Serenada – taip buvo pristatytas netrukus prasidėsiantis Kristupo muzikos festivalis, kurio metu bus surengta penkiasdešimt koncertų.

Paruošti oro balioną skrydžiui padėjo ir šiemet oro piloto teises išlaikęs laidų vedėjas ir „Žvaigždžių duetų“ nugalėtojas Giedrius Leškevičius, iš oro balione įsitaisiusio ir skrydžiui morališkai nusiteikinėjančio D. Katkaus sulaukęs ne visiškai drąsiai ištarto klausimo: „Tu turbūt manęs labai nekenti?!”, - lyg norėdamas pasiteirauti, ar laukia saugus skrydis, į G. Leškevičių kreipėsi maestro.

Belaukdamas skrydžio, D. Katkus nenuobodžiavo – į pagalbą pasikvietęs Nacionalinės premijos laureatą, „Kristupo klavyrų“ vadovą Petrą Geniušą, maestro pasipuošė varlyte, o vėliau iš oro baliono rėžė netrumpą atsisveikinimo kalbą.

Po skrydžio D. Katkus negalėjo atgauti kvapo nuo patirtų įspūdžių: „Fantastika! Pirmiausia, labai smagu skraidyti su muzika, antras dalykas, jausti, kad labai efektingai prasideda Kristupo vasaros festivalis, tai yra mūsų idėja, kad būtų netikėti dalykai, tai, kas jaudina publiką. Man labiausiai patiko tai, kad kai pakyli į viršų, tai girdisi visi lojantys šunys, kurie yra tam regione – fantastika, negalit įsivaizduoti! Skridom virš Riešės, tai toks jausmas, kad visi pradėjo loti...Kaip sako, šuns balsas neina į dangų – eina ir dar kaip! Aš bijau aukščio ir galvojau, kaip čia dabar bus reiškia, bet jokių emocijų, tai yra tiesiog nuostabu. Nepaprastai graži gamta, miestas iš viršaus, pasižiūri, kad Vilniaus miestas labai sutvarkytas yra. Gražios gatvės, namukai visur sutvarkyti, palieka tokį kažkokį fantastišką, gerą įspūdį“, - įspūdžiais dalinasi D. Katkus.

D. Katkaus nuotykiai ir atsisveikinimo kalba – Klubas.lt vaizdo siužete.


Šaltinis
Draudžiama Klubas.lt paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, tradicinėse žiniasklaidos priemonėse ar kitur, taip pat platinti mūsų medžiagą be sutikimo. Jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Klubas.lt kaip šaltinį.
www.klubas.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją