Parodą sudaro daugiau kaip 30 ant drobės atspausdintų erotinių nuotraukų. Didžioji dalis šių tapybą primenančių fotografijų yra atlikta be jokio skaitmeninio patobulinimo („retušavimo“). Nuotraukoms pozavo Lietuvos modeliai ir žinomos moterys, tarp jų – aktorė Edita Užaitė, modelis ir modelių agentūros savininkė, Ugniaus Kiguolio žmona Jurgita Kiguolė, dainininkė ir modelis Oksana Pikul.

KLUBUI.LT fotografas pasakojo, kad lietuvaites, ypač žinomas moteris, fotografuotis erotinėms nuotraukoms įkalbėti nėra lengva, nes Lietuvoje požiūris į erotines fotografijas kol kas dažnai būna skeptiškas.

Kalbėdamas apie savo modelius G. Žilinskas pasakoja, jog jo tikslas – atskleisti kitokį moters seksualumą: „Juk seksualus gali būti ir žvilgsnis“. Kitokiame nei įprasta amplua fotografas norėjo pavaizduoti ir dažnai „popsiniame“ kontekste matomą Oksaną Pikul. Specialią nuotaiką fotografas kūrė ir fotografuodamas seriale „Moterys meluoja geriau“ besifilmuojančią aktorę Editą Užaitę.

Parodą „Erotica’09“ sudaro dvi temos: erotiniai portretai, ties kuriais fotografas šiuo metu daug dirba, ir „kūno kalba“, arba improvizacija kūno forma bei faktūra.

„Ši paroda – tai mažas prisilietimas prie tobulo Dievo kūrinio. Kūno grožis gali būti neįtikėtinas, nerealus, tarsi ne iš šio pasaulio. Džiaugiuosi, kad nuotraukose pavyko tai atspindėti, ir tikiuosi, jog tai pamatys ir parodos lankytojai, – sako fotografas G. Žilinskas. – Ypatingai estetišką tapybiškumo įspūdį sukuria ir tai, kad nuotraukos atspausdintos ant drobės.

G. Žilinskas aktais ir erotiniais portretais susidomėjo prieš trejus metus, pradėjęs dirbti fotografu mados ir grožio industrijoje. Tačiau kūrybinis proveržis erotinės fotografijos srityje įvyko 2009 metais – parodoje „Erotica’09“ eksponuojamos tik šiais metais darytos nuotraukos. Fotografu G. Žilinskas dirba 13 metų.

Fotografijų parodos „Erotica’09“ atidarymas – birželio 3 d., trečiadienį, 19 val. Teatro arenoje Vilniuje.

Šaltinis
Draudžiama Klubas.lt paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, tradicinėse žiniasklaidos priemonėse ar kitur, taip pat platinti mūsų medžiagą be sutikimo. Jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Klubas.lt kaip šaltinį.
www.klubas.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją