Sasha Son (Dima Šavrovas) Maskvoje savo dainą „Love“ atliko anglų ir rusų kalbomis. Didžiąją dainos dalį atlikęs anglų kalba, ją pabaigė Sasha Son rusų kalba. Jau išėjęs į sceną Lietuvos atstovas sulaukė plojimų ir šūksnių, o dainos pabaigoje arenoje Sashai Son aidėjo ovacijos. Vienintelis Sasha Son po savo pasirodymo padėkojo Lietuvai, o vėliau anglų ir rusų kalbomis padėkojo visiems kitiems.

Sasha Son pasirodymo metu kaip įprasta pademonstravo neeilinį balsą ir itin jausmingą dainos atlikimą. Nors „Eurovizijos“ Maskvoje režisieriai neleido Sashai Son rodyti numatytos dainos ekranizacijos, buvo imtasi „išsigelbėjimo“ plano – dainos fone vaizdo ekranuose buvo rodomi fortepijono klavišai, o dainos pabaigoje didelėmis raidėmis ekranuose užsidegė iš liepsnojančių raidžių sudarytas žodis „Hope“ („Viltis“).

Sasha Son dainos pabaigoje tradiciškai delne uždegė ugnį. Nors generalinės repeticijos metu Sasha Son dainavo be savo sėkmę nešančios skrybėlės ir buvo kalbama, kad tokį įvaizdį jis pasirinks ir pusfinalyje, pusfinalyje atlikėjas skrybėlės nenusiėmė.

Maskvoje ketvirtadienio vakarą skambėjo įvairiausių žanrų dainos, o didžiulėje scenoje buvo surengta net devyniolika skirtingų pasirodymų (tiek šalių šiame pusfinalyje varžėsi dėl patekimo į finalą). Humoristiniai vaizdeliai, akrobatiniai triukai, baleto ir modernaus šokio elementai, ledo luitai ir elektriniai takeliai, už širdies griebiančios ir šypsotis verčiančios dainos. Daugumai dalyvių nestigo originalumo, tačiau kai kurie pasiskolino minčių iš pasaulinio garso atlikėjų. Pavyzdžiui, Ukrainos atstovė Svetlana Loboda savo pasirodymu priminė kai kurių Madonnos pasirodymų koncepciją.

Visas antrojo pusfinalio dalyvių sąrašas eilės tvarka:

1. Kroatija, Igoris Cukrovas ir Andrea „Lijepa tena“
2. Airija, Sinéad Mulvey ir Black Daisy „Et Cetera“
3. Latvija, Intars Busulis „Probka“
4. Serbija, Marko Konas ir Milaan „Cipela“
5. Lenkija, Lidia Kopania „I Don't Wanna Leave“
6. Norvegija, Alexanderis Rybakas „Fairytale“
7. Kipras, Christina Metaxa „Firefly“
8. Slovakija, Kamilas Mikulčíkas ir Nela Pocisková „Leť Tmou“
9. Danija, Brinck „Believe Again“
10. Slovėnija, Quartissimo ir Martina „Love Symphony“
11. Vengrija, Zolis Ádokas „Dance With Me“
12. Azerbaidžanas, AySel ir Arashas „Always“
13. Graikija, Sakis Rouvas „This Is Our Night“
14. Lietuva, Sasha Son „Love“
15. Moldova, Nelly Čiobanu „Hora Din Moldova“
16. Albanija, Kejsi Tola „Carry Me In Your Dreams“
17. Ukraina, Svetlana Loboda „Be my Valentine! (Anti-crisis Girl)“
18. Estija, Urban Symphony „Rändajad“
19. Nyderlandai, The Toppers „Shine“

Į šeštadienio finalą pateko dešimt šalių, kurias telefono skambučiais ir sms žinutėmis išrinko europiečiai. Finale matysime: Lietuvos, Azerbaidžano, Kroatijos, Ukrainos, Albanijos, Azerbaidžano, Danijos, Estijos, Norvegijos ir Graikijos atstovus.

Primename, kad iš antradienį vykusio pirmojo pusfinalio į finalą pateko Turkijos, Maltos, Švedijos, islandijos, Izraelio, Portugalijos, Armėnijos,Rumunijos, Bosnijos ir Hercegovinos ir Suomijos atstovai.

Šaltinis
Draudžiama Klubas.lt paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, tradicinėse žiniasklaidos priemonėse ar kitur, taip pat platinti mūsų medžiagą be sutikimo. Jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Klubas.lt kaip šaltinį.
www.klubas.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją