Žurnalistės darbas G. Baikštytei nėra naujas iššūkis – ji jau septynerius metus darbą filmavimo aikštelėse, kuris, kaip žinia, Lietuvoje aktoriui nėra pastovus, derina su žurnalistine veikla. Aktorė autorinius straipsnius apie grožį, meną ir įvairias gyvenimo peripetijas rašė daugybei vadinamųjų moteriškų žurnalų, kalbino ne vieną garsų menininką, o taip pat ne tik ,,kadre“, bet ir už kadro dirbo keliose televizijos laidose.

Priimti sprendimą dalyvauti politiniame gyvenime, aktorę paskatino žurnalistinis smalsumas, o taip pat galimybė padėti menininkams, kurie dabar atsidūrė itin sunkioje padėtyje. Ypatingų politinių aktualijų G. Baikštytė nagrinėti nežada, prisipažįsta dar nesanti patyrusi politikė, tad ir pagrindinis naujos darbuotojos uždavinys bus betarpiškai bendrauti su žmonėmis, organizuoti renginius, savo rašiniais atskleisti kitą, mažiau žinomą, politiko asmenybės pusę. ,,Juk ir politikai verkia, juokiasi, myli“, - šypsosi G. Baikštytė, o paklausta, kokio klausimo dažniausiai neišvengia jos pašnekovai, ilgai nesvarsčiusi atsako: ,,Man labai įdomi žmogaus vaikystė, jo kilmė. Tai labai daug pasako apie žmogų“.

Aktorė buvo maloniai nustebusi, kiek partijoje yra įdomių žmonių – profesorių, kūrėjų, švietimo darbuotojų apie kuriuos visuomenė mažai žino. Aktorė prasitaria, jog vienu iš pirmųjų jos taikinių tikriausiai taps politikas Artūras Paulauskas su šiuo metu muzikiniame projekte ,,Žvaigdžių duetai“ dalyvaujančia žmona Jolanta Paulauskiene, kuriuos G. Baikštytė žada kalbinti paprastomis „žemiškomis“ temomis, o gal ir atskleisti Paulauskų meilės istoriją...

Pasakodama apie žurnalistės darbą, viena žaviausių Lietuvos kino aktorių pasidžiaugia, jog su ja pašnekovai kalbasi noriai: ,,Niekada pašnekovui nelendu po kaldra, neieškau bulvarinių sensacijų, kurios man nepriimtinos, todėl žmonės manimi pasitiki. Apskritai rašyti man sekasi geriau, nei kalbėti. Ko gero, šį talentą paveldėjau iš tėvo, kuris buvo lituanistas, dirbo redaktoriumi. Nors, kalbant apie žurnalistės darbą, kartais nutinka visokių nesusipratimų, pavyzdžiui, kalbinau jau daug metų pažįstamą Donatą Banionį, neteisingai supratau ir todėl parašiau ne tuos metus, kada Panevėžio teatre Miltinis tuoktis neleisdavo. Jis man tokį skandalą telefonu iškėlė, kai tekstą nusiunčiau, kad patikrintų... Bet ištaisiau, o galiausiai jis įvertino ir pasakė, kad geresnio interviu apie save nėra skaitęs“, - prisimena G. Baikštytė. O paklausta, iš kurio pašnekovo imti interviu buvo baisiausia, aktorė net nesvarsčiusi atsako:

,,Teko kalbinti Justą Paleckį su Laima Paleckiene, o jie gi žurnalistai. Galvojau, kaip jie įvertins mane, rašančią aktorę... Nusiuntusi parašytą straipsnį su nerimu laukiau atsakymo. Ir koks man, „rašančiai aktorei“ buvo didelis įvertinimas, kai paskambinęs politikas pasakė: „Nesitikėjau, Gražina...“, - jam straipsnis patiko, net į kultinį restoraną ,,Neringą“ papietauti atsidėkodamas G. Baikštytę pasikvietė.

Paklausta, ar nebaugina jautrios aktorės vien mintis apie išlavintą politikų sugebėjimą ,,nekomentuoti“ arba išsisukti nuo nepalankių klausimų, G. Baikštytė nerimo neparodė ir tikino, jog mėgiamame darbe įveikiamos visos kliūtys. ,,Aš suprantu, kad jie yra atsargūs, apie daug ką negali kalbėti, bet jei pats būsi nuoširdus ir atviras, tai ir tavo pašnekovai nebijos atsiverti“, - šypsojosi Gražina Baikštytė.

Šaltinis
Draudžiama Klubas.lt paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, tradicinėse žiniasklaidos priemonėse ar kitur, taip pat platinti mūsų medžiagą be sutikimo. Jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Klubas.lt kaip šaltinį.
www.klubas.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją