„Ar jie jaučia psichologinį spaudimą? Ar taip jau sunku kristi žemai iš aukštai, kad vienintelė išeitis - savižudybė? Ar taip gali būti ir Lietuvoje?“, - tokie klausimai domino LNK laidos „Nuo...iki...“ vedėją Rūtą Mikelkevičiūtę.

„Nuo šių žmonių sprendimų priklauso daugelio jų įmonių darbuotojų likimai. Kaip šioje situacijoje elgtis su savo darbuotojais? Ar jie tik darbe atrodo nepalaužiami, o namuose ieško peties išsiverkti? Ar jie ieško psichologinės pagalbos?“, - domėjosi Giedrė Talmantienė.
Turtingiausia Lietuvos moterimis vadinama Jolanta Blažytė neslėpė, kad jos laukia sunkus pokalbis su įmonės padalinių vadovais: teks atleisti dalį žmonių. Tačiau šioje krizinėje situacijoje Jolanta jaučiasi ramiai.
„Nesuprantu žmonių, kurie vietoj dešimt milijardų likę su dviem paleidžia sau kulką į kaktą. Juk nesėdi prie parduoto iš varžytinių namo slenksčio. Nesuprantu tokio sprendimo būdo“, - laidai „Nuo...iki..“ sakė Jolanta.

Moteris tiems, kuriuos apėmė depresija ir jie ieško, kam pasiguosti, pataria dieną kitą padirbėti fizinį darbą, kuris gelbsti nuo blogų minčių.

Be to, Jolantos vadovaujamas koncernas mažai nukentėjo dėl krizės ir jos vyro, Viktoro Uspaskich, įžvalgumo dėka. Verslininkas dar prieš prasidedant sunkmečiui sugebėjo padaryti keletą pelningų sandorių.
Kitas žinomas šalies verslininkas Benas Gudelis sako, kad šitoji situacija – jau penktoji recesija per jo gyvenimą. Jis ragino nepanikuoti, nes vis tiek ją išgyvensime.

„Kas būtų, jei viską prarastumėte? – klausė „Nuo...iki...“.
„Per metus vėl viską turėčiau“, - pasitikėjimo savimi neslėpė verslininkas B. Gudelis.

Šaltinis
Draudžiama Klubas.lt paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, tradicinėse žiniasklaidos priemonėse ar kitur, taip pat platinti mūsų medžiagą be sutikimo. Jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Klubas.lt kaip šaltinį.
www.klubas.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją