Kultiniams teatro ar kino aktoriams, meno aplinkos žmonėms „Auksinių scenos kryžių“ ceremonija buvo tiesiog privaloma, tačiau buvusios populiarios televizijos laidos „TV pagalba“ vedėjos Agnės Jagelavičiūtės, „Vilniaus vartų“ bendrasavininkės Astos Valentaitės bei Seimo pirmininko Arūno Valinsko ir jo žmonos Ingos pasirodymas apdovanojimų ceremonijoje turėjo maloniai nustebinti teatralus.

Tiesa, meniškos prigimties A.Jagelavičiūtei „Auksinių scenos kryžių“ ceremonijos aplinka turėjo būti artima ir sava, mat ji ir pati yra išbandžiusi aktorės duonos televizijos seriale „Broliai“, be to, kurį laiką bendravo su kultiniu teatro režisieriumi Oskaru Koršunovu, „Auksiniuose scenos kryžiuose“ apdovanotu Kultūros ministerijos įsteigta Boriso Dauguviečio premija. Ji režisieriui skirta už novatoriškus ir originalius sprendimus.

Beje, A.Jagelavičiūtė „Auksinių scenos kryžių“ įteikimo ceremonijoje galėjo ploti ne tik apdovanojimą pelniusiam buvusiam mylimajam Oskarui Koršunovui, bet ir „Liepaičių“ chorui bei „Camerata Klaipėda“ dirigavusiam Kauno simfoninio orkestro dirigentui Modestui Pitrėnui – Agnė neslepia, jog žavisi išvaizdaus dirigento talentu.

„Auksinių scenos kryžių“ laureatai

Debiutas / jaunasis menininkas - Operos „Izadora“ kūrybinė grupė (Vilniaus „Menų spaustuvė“).

Scenografas / kostiumų dailininkas - Marijus Jacovskis ir Aleksandra Jacovskytė – už spektaklį „Visada tavo. Ana Frank“ (Panevėžio Juozo Miltinio dramos teatras).

Operetės menas - Raminta Vaicekauskaitė – už Hanos Glavari vaidmenį spektaklyje „Linksmoji našlė“ ir Ninon Tisjė vaidmenį spektaklyje „Monmartro žibuoklė“ (Kauno valstybinis muzikinis teatras).

Baleto/ šokio menas - Nerijus Juška – už Ugnies paukštės vaidmenį spektaklyje „Ugnies paukštė“ (Lietuvos nacionalinis operos ir baleto teatras).

Teatras vaikams - Antanui Gluskinui už spektaklį „Bela, Bosas ir Bulis“ (Šiaulių dramos teatras).

Antraplanio vaidmens atlikėja - Aurelija Tamulytė – už Fani vaidmenį spektaklyje „Bjaurusis“ (Kauno valstybinis dramos teatras).

Antraplanio vaidmens atlikėjas - Vaidotas Martinaitis – už Polonijaus vaidmenį spektaklyje „Hamletas“ (Oskaro Koršunovo teatras/ Vilniaus miesto teatras).

Dramos/muzikinio spektaklio kompozitorius - Algirdas Martinaitis – už spektaklius „Sirano de Beržerakas“ (Šiaulių dramos teatras) ir „Life Life“ (Lietuvos rusų dramos teatras).

Nacionalinė dramaturgija - spektaklio „Dekalogas“ kūrybinė grupė (Gintaro Varno teatras „Utopija“).

Lėlių teatro menas - Julija Skuratova – už spektaklių „Tankredžio ir Klorindos dvikova“ ir „Nedėkingųjų šokis“ lėles (Vilniaus „Banchetto musicale“).

Choreografas - Vytis Jankauskas – už spektaklį „Budėjimai“ (Vyčio Jankausko šokio trupė (Vilnius).

Režisierius - Gintaras Varnas – už spektaklius „Tankredžio ir Klorindos dvikova“, „Nedėkingųjų šokis“ (Viešoji įstaiga „Banchetto musicale“) ir „Dekalogas“ (Gintaro Varno teatras „Utopija“).

Dramos aktorė - Rasa Samuolytė – už Ofelijos vaidmenį spektaklyje „Hamletas“ (Oskaro Koršunovo teatras / Vilniaus miesto teatras).

Dramos aktorius - Vytautas Paukštė –už vaidmenį spektaklyje „Mano Hamletas“ (Klaipėdos dramos teatras).

Operos menas - Edgaras Montvidas – už Verterio vaidmenį spektaklyje „Verteris“ (Lietuvos valstybinis simfoninis orkestras).

Boriso Dauguviečio premija - Oskarui Koršunovui už novatoriškus ir originalius teatro meno sprendimus.

Padėkos premija - Stasys Petronaitis (Panevėžio Juozo Miltinio dramos teatras)

Šaltinis
Draudžiama Klubas.lt paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, tradicinėse žiniasklaidos priemonėse ar kitur, taip pat platinti mūsų medžiagą be sutikimo. Jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Klubas.lt kaip šaltinį.
www.klubas.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją