Kovo 20–21 dienomis vyksiančiame festivalyje savo kolekcijas pristatys net 19 lietuvių dizainerių ir svečiai iš Prancūzijos, Ispanijos, Vokietijos bei Estijos.

Spaudos konferencijoje kalbėdami apie jau sukurtas ar tebekuriamas kolekcijas „Mados infekcijai“, dizaineriai kaip susitarę minėjo ekonominę krizę, sunkmetį – kone visų kūrėjų darbuose atsispindės arba ekonominis sunkmetis, arba būdai, kaip su juo kovoti, ar vaistai nuo blogos nuotaikos.

Viena festivalio kūrėjų dizainerė Sandra Straukaitė, kalbėdama apie būsimą renginį, taip pat nesusilaikė ir pripažino, kad kūrėjams dabar yra itin sunkus periodas, o ekonominė situacija juos tiesios smaugia: „Jei garsiai apie tai nerėksime, tikriausiai niekas neišgirs.“

Savo kolekcijas priešpaskutinį kovo savaitgalį festivalyje pristatys jau tradiciškai jame dalyvaujantys dizaineriai ir jų komandos: Kristina Kruopienytė ir Egidijus Sidaras, kone vieninteliai atsiriboję nuo ekonominės temos su kolekcija „Pliurpalizmas“, Giedrius Šarkauskas, Diana Paukštytė, Jurgita Januškevičiūtė-Žiugždienė, Sonata Bylaitė, Giedrius Paulauskas, Laura Dailidėnienė, Sandra Straukaitė, Vitalis Čepkauskas ir gausus garsių dizainerių tandemas, pasivadinęs „Swan Pharmaceutics“ (Gabrielė Januškevičiūtė, Ramunė Strazdaitė, Ieva Ševiakovaitė ir Jolanta Rimkutė, Seržas Gandžumianas), kurių kolekcijos idėja – nuo blogos nuotaikos moteris gydyti ne vaistais, o drabužiais.

Devintajame mados festivalyje bus ir garsių svečių iš užsienio, kurie ne tik pristatys jau pripažintas kolekcijas, bet ir pasidalys savo patirtimi festivalio metu surengtose konferencijose. Iš Ispanijos į Lietuvą atvyksta ispanių „El Delgado Buil“ duetas su kolekcija „Super Furry Animals“. Viešnia iš Prancūzijos Sakina M‘sa mados gurmanams pristatys naujausius savo darbus. „Mados infekcijoje“ lankysis ir dizainerės iš Vokietijos Annette Kolling bei Martina Glomb, kuri ves mados seminarą ir dalysis savo patirtimi apie darbą su viena garsiausių mados kūrėjų pasaulyje Vivienne Westwood. Savo kolekciją pristatys ir vyriškas duetas iš Talino Tanel Veenre ir Aldo Jarvsoo.

Festivalyje taip pat pasirodys jaunųjų talentų paieškos „Mados injekcijos“ nugalėtojai: Dainius Bendikas ir Benas Staškauskas, Jurga Sutkutė bei Eglė Žiemytė.

Jau tradicija tapusio festivalio naujiena šiais metais bus jo tęsinys dizainerių dirbtuvėse. Renginys pavadinimu „Mados inventorizacija“ vyks kitą savaitgalį po „Mados infekcijos“. Mados gurmanai pirmą kartą turės galimybę apsilankyti festivalyje dalyvavusių dizainerių studijose ir boutique parduotuvėse bei iš arti pamatyti pristatytų kolekcijų modelius, juos pačiupinėti, pasimatuoti, pasakyti dizaineriams savo pastabas ir galbūt ką nors įsigyti. Festivalio metu bus dalinamas žemėlapis, kuriame bus nurodytos visos studijos, atversiančios duris smalsuoliams ir potencialiems klientams.

Bilietai į renginį kainuoja nuo 50 litų, tačiau tai stovimi bilietai, sėdimų vietų kainos didesnės, bilietai brangs. Fotogalerijoje - festivalio dalyviai.

Šaltinis
Draudžiama Klubas.lt paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, tradicinėse žiniasklaidos priemonėse ar kitur, taip pat platinti mūsų medžiagą be sutikimo. Jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Klubas.lt kaip šaltinį.
www.klubas.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją