Nors paprastai vertinimo komisiją, kurią šį vakarą sudarė „auksinis ketvertukas“ – Gediminas Zujus, Dalia Teišerskytė, Donatas Katkus bei Vytautas Juozapaitis, muzikinio šou dalyviams dalija neprastus balus, ir kur kas dažniau dainininkus giria nei taria jiems švelnų kritikos žodį, šį kartą prasiveržė kai kurių atlikėjų nuoskauda. Pavojingoje iškritimo zonoje atsidūręs Ruslano Kirilkino ir Skaivos Jasevičiūtės duetas, atlikęs už širdies griebiančią dainą iš roko operos „Jūratė ir Kastytis“, buvo palydėti audringų plojimų ir vertinimo komisijos liaupsių.

Tačiau vertinimo komisijos pirmininkui Vytautui Juozapaičiui pareiškus keletą profesinių pastabų dėl vokalinės artikuliacijos, Ruslanas neištvėrė ir ėmė ginti Skaivą, teigdamas, jog kartais yra svarbiausia ne teisingai sudainuoti natą, o pajausti kūrinį.

Maža to, įsikarščiavęs Ruslanas leptelėjo, jog šiame šou yra ir blogiau už Skaivą dainuojančių dainininkų. Tačiau V.Juozapaitis diplomatiškai sugebėjo įsiterpti ir pažymėti, jog pastabos apie vokalinę artikuliaciją buvo skirtos ne Skaivai. Tokio netikėto kontrasmūgio užkluptas Ruslanas pasidavė: „Tada neturiu ką pasakyti“.

Kiek vėliau, kalbėdamasis su KLUBAS.lt žurnalistais, Ruslanas buvo dar atviresnis. „Komisijos balai nėra ir nebuvo palankiausi, nes visada lengvai važiuojama ant Skaivos. Nors niekam ne paslaptis, kad Skaiva nėra dainininkė ir niekada neuždainuos kaip Whitney Houston – niekada. Kartais atrodo: kaip ir ką ji bedarytų, kaip besistengtų, kaip gražiai bedainuotų – vis tiek ji nebus gerai vertinama. Todėl šiandien ir pratrūkau, sakydamas, kad jai būtų duota paskata, kad užsižiebtų ugnelė, - sakė R.Kirilkinas. – Mečiau repliką komisijos nariams, kad ne visada gelbsti tobulai sudainuota daina, ne visada gelbsti lagaminai, prikimšti skudurų, kai dainuojama apie meilę, scenoje vaidinama meilė ir išsiskyrimas (sutapimas ar ne, tačiau būtent toks buvo „Žvaigždžių duetų“ lyderių Mios ir G.Leškevičiaus naujas numeris – KLUBAS.lt pastaba) – tai yra toks primityvas! Galbūt mes tuo ir išsiskiriame, kad sudedame savo išgyvenimus į dainą, mes esame puikus duetas vien dėl to, kad vienas kitą labai gerai pažįstame. Mažai trūko, kad abu pravirktumėme, tačiau sulaikytos ašaros yra daug geriau nei suvaidintos“ (sutapimas ar ne, tačiau „Žvaigždžių duetuose“ Mia buvo ne kartą apsipylusi ašaromis – KLUBAS.lt pastaba).

Galingų aplodismentų sulaukė ir tikrą dramą scenoje suvaidinę Rūta Ščiogolevaitė ir Edmundas Štengeris-Mundis. Vis tik profesoriui Donatui Katkui, negailėjusiam duetui šiltų žodžių, užkliuvo viena detalė. „Norėjosi nors kokio nors minimalaus kontakto. Net paukšteliai kartais atsigręžia vienas į kitą“, - švelniai pakritikuoti aistra scenoje nuolat kibirkščiuojantį duetą bandė D.Katkus.

Rūtai Ščiogolevaitei, kuri vos prieš porą mėnesių LNK projekte „Muzikos akademija“ garsėjo kaip griežta akademijos studentų kritikė, šios pastabos pro ausis nepraleido. „Kas mane labai džiugina, kad šį vakarą mes kaip niekada buvome artimi, kontakte – ir širdimis, ir balsais. Tokiame kontakte, kad net nevertėjo vienam į kitą pažiūrėti, tai būtų buvęs pigus triukas“, - subtiliai ir mandagiai atsikirto R.Ščiogolevaitė. Jai mandagiai antrino ir Mundis, tačiau kiek vėliau užkulisiuose duetas gana karštai aptarė šią D.Katkaus pastabą.

Kuri antroji pora paliks „Žvaigždžių duetus“, paaiškės jau šį šeštadienį.

KLUBAS.lt fotogalerijoje – „Žvaigždžių duetų“ filmavimo akimirkos.

Šaltinis
Draudžiama Klubas.lt paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, tradicinėse žiniasklaidos priemonėse ar kitur, taip pat platinti mūsų medžiagą be sutikimo. Jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Klubas.lt kaip šaltinį.
www.klubas.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją