Nors Jurijaus favoritas buvo Donatas Montvydas, jo pasirodymui choreografas taip pat turėjo nemažai pastabų.

Pasibaigus projektui „Dainų daina“, kurį daugelis gyrė už profesionalumą ir išskirtinumą, choreografas, baletmeisteris ir žodžio kišenėje niekada neieškantis Jurijus Smoriginas prisipažino, kad nusivylė šiuo konkursu.

„Dainos buvo visos vienodos, atlikėjai nesuprato, kur yra, ir neišnaudojo puikių galimybių pasirodyti originaliai, nesilaikant kažkokių susigalvotų rėmų. O aš pasigedau tose dainose asmenybių. Jau seniai mačiau, kad jauni žmonės būtų tokie sutrikę.“, – sakė J. Smoriginas.

Anot Jurijaus, būtent dėl to, kad nesistengė nieko perspausti, o scenoje buvo nuoširdus ir kultūringas, Sasha Son (Dima Šavrovas) ir laimėjo šiame konkurse: „Juk sakoma, kad lietuviams patinka kultūringi atlikėjai ir scenos artistai. Lygiai taip pat kalbama apie lietuvius baleto artistus – jie kultūringi, judesiai tikslūs, nėra chaoso.“ J. Smorigino nuomone, D. Šavrovas pergalę pelnė minimaliomis sąnaudomis ir savo nuoširdumu. Vis dėlto išsakydamas savo subjektyvią nuomonę, Jurijus užsiminė, kad Dima Šavrovas yra labiau kamerinis atlikėjas, kurio atlikimas labiau tinka nedidelėms auditorijoms, todėl dėl jo sėkmės „Eurovizijoje“ J. Smoriginas suabejojo.

Nors pats Jurijus prisipažino, kad simpatizavo Donatui Montvydui, jo manymu, Donatui koją pakišo tai, kad savo pasirodymą apsunkino daugybe choreografinių ir kitokių elementų.

„Nesmagu kritikuoti savo kolegą (Donatui choreografiją kūrusią Andželiką Choliną – KLUBAS.LT past.), bet tame pasirodyme buvo labai didelis choreografinis chaosas ir daug beskonybės. Ir akrobatai vartėsi, ir kažkokie žalčiai iš „Eglės žalčių karalienės“ slankiojo, ir kažkokia mergina bėgiojo iš kažkokio tango, o viskas kartu išėjo tikra košė“, – nuomonės neslėpė choreografas.

Anot Jurijaus, Donatui pritrūko patarimo iš šalies, mat jo pasirodyme susimaišė bent dešimt šokio ir pasirodymo režisūros stilių: „Jis žmogus talentingas, lyg ir būtų galima jį siųsti į „Euroviziją“, bet scenoje visko buvo per daug. O ar jam ateityje kas nors padės, patars, tai niekas nežino. Gal žmogus neišsilaikys pats vienas.“

Šaltinis
Draudžiama Klubas.lt paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, tradicinėse žiniasklaidos priemonėse ar kitur, taip pat platinti mūsų medžiagą be sutikimo. Jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Klubas.lt kaip šaltinį.
www.klubas.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją