Visame pasaulyje buvo parduota 6,8 šio ketvirtojo grupės studijinio albumo egzempliorių. Per mėnesį nuo albumo leidimo, buvo parduota daugiau parsisiunčiamų jo egzempliorių nei bet kokio kito albumo per visą istoriją. Nesenai JAV grupei „Coldplay“ buvo įteikti trys „Grammy“ apdovanojimai, tarp jų – prizas už „Geriausią roko albumą“.

Roko veteranai grupė AC/DC išsilaikė antrojoje pasaulinių pardavimų dešimtuko vietoje su savo penkioliktuoju studijiniu albumu „Black Ice“, kuris buvo išleistas 2008 m. spalio mėn. Albume yra populiarus singlas „Rock N’ Roll Train“. Tai pirmasis šios grupės albumas po 2000 m. išleisto „Stiff Upper Lip“.

Filmo „Mamma Mia!“ komanda užėmė trečiąją vietą su šio filmo garso takeliu, kuris buvo išleistas 2008 m. liepos mėn. Šiame albume yra daug grupės ABBA hitų, kuriuos atliko aktoriai Meryl Streep, Pierce‘as Brosnanas, Colinas Firthas ir Julie Walters. Prabangioje albumo versijoje taip pat yra vaizdo medžiaga iš filmavimo aikštelės.

2008 m. geriausiai pasaulyje parduodamas naujo atlikėjo albumas buvo Velso dainininkės ir dainų kūrėjos Duffy albumas „Rockferry“, išleistas praėjusių metų kovo mėn., kuris yra ketvirtojoje dešimtuko vietoje. „Rockferry“ buvo geriausiai parduodamas metų albumas Didžiojoje Britanijoje. Jame yra tokios žinomos dainos kaip „Mercy“ ir „Warwick Avenue“. Duffy laimėjo geriausio pop muzikos vokalinio albumo „Grammy“ apdovanojimą JAV.

Penktąją vietą užėmė „Metallica“ su albumu „Death Magnetic“. Tai devintasis šios grupės studijinis albumas, išleistas 2008 m. rugsėjo mėn. Tai pirmoji grupė, kurios albumai penkis kartus iš eilės debiutavo pirmojoje „Billboard“ 200 geriausių albumų sąrašo vietoje.

Pardavimų duomenys apie 2-9 vietas perkamiausių albumų dešimtuke užėmusias plokšteles nepateikiami.

2008 metais perkamiausių pasaulyje albumų dešimtukas:

1.„Coldplay” - „Viva La Vida Or Death And All His Friends”

2.AC/DC - „Black Ice"

3.Garso takelis „Various Artists - Mamma Mia! The Movie Soundtrack”

4.Duffy - „Rockferry“

5.„Metallica” - „Death Magnetic”

6.Leona Lewis - „Spirit”

7.Amy Winehouse - „Back To Black“

8.Garso takelis - „Various Artists - High School Musical 3: Senior Year”

9.Lil’ Wayne - „Tha Carter III”

10.Rihanna - „Good Girl Gone Bad”

Šaltinis
Draudžiama Klubas.lt paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, tradicinėse žiniasklaidos priemonėse ar kitur, taip pat platinti mūsų medžiagą be sutikimo. Jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Klubas.lt kaip šaltinį.
Klubas.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją