Šie atlikėjai kartu su praėjusią savaitę pirmajame pusfinalyje triumfavusiais Sasha Son, Karinos Krysko ir Milanno duetu, Linu Adomaičiu, Aurelija ir Dariaus bei Violetos duetu kitą šeštadienį varžysis dėl pirmos vietos bei teisės Lietuvą atstovauti šiemetiniame „Eurovizijos“ konkurse.

Po „Dainų dainos“ antrojo pusfinalio tarp visų dalyvių, neperžengusių antrojo pusfinalio barjero, ko gero, prasčiausiai turėjo jaustis prieš porą dienų gimtadienį atšventusi Natalija Zvonkė – „Yvos“ trijulė liko pačiame pusfinalio dalyvių dugne.

Portalo KLUBAS.lt ekspertai vertino kiekvieno antrajame pusfinalyje dalyvavusio atlikėjo ir grupės pasirodymą.

„Saulės kliošas“

„Saulės kliošui“ galima paploti už tai, kad pagaliau praskaidrino antrajame pusfinalyje tvyrojusią lyrišką/melancholišką/apsnūdusią nuotaiką. Funky disco virtuozai smagiai šėlo scenoje (nes kitaip ir negali), tačiau Daivą Starinskaitę (jei dar pamenate ilgakoję gražuolę, pasipuošusia seksualia mokinukės uniforma ir vaikščiojančia aplink telefono aparatą užpraėjusių metų „Eurovizijos“ atrankoje) pakeitusi jos jaunesnė sesuo Justė kol kas savo vokalinėmis galimybėmis dar neprilygsta Daivai. Tačiau reikia tikėtis, kad atsinaujinusiam „Saulės kliošui“ dar viskas prieš akis. KLUBAS.lt vertinimas –6/10.

Jonas Čepulis ir Skirmantė

Balaganas - taip galima apibūdinti tai, ką dainuojat Jonui Čepuliui, Skirmantei ir Veronikai Povilionienei, išdarinėjo pritariančiosios vokalistės, šiaip jau vykusiai talkinančios kitiems atlikėjams. Nespindėjo ir kūrinio aranžuotė, juo labiau, kad foklorininiai intarpai reikalauja didelio subtilumo. Fantastiškai graži daina buvo absoliučiai sugadinta. Vietoje pritariančiųjų vokalisčių būtų pilnai pakakę Veronikos Pavilionienės unikalaus balso. Apmaudu – taip būtų galima vienu žodžiu apibūdinti šį pasirodymą. KLUBAS.lt vertinimas – 4/10.

„El Fuego“

„Triumfo arkos“ ir klasikinio žanro gerbėjai šiam trio, be abejo, parašytų aukščiausią balsą. Stiprūs, išlavinti balsai, tačiau – emocijų ir užsidegimo, tikėjimo savo kūriniu, lyginant su Rūta Ščiogolevaite, Donatu Montvydu bei Asta Pilypaite ir Onsa – nulis. Toks jausmas, kad „El Fuego“ pasirodė scenoje jau žinodami, kad turi kelialapį į finalą, ir šį pasirodymą tiesiog „atstūmė“. Superprofesionalumas kartais gali būti daug blogiau nei nuoširdus mėgėjiškas pasirodymas. KLUBAS.lt vertinimas – 6/10.

Urtė

Urtė septynioliktojo gimtadienio proga apsiavė aukštakulnius batelius, pasipuošė elegantišku paryžietišku stiliumi, tačiau vargu, ar toks bliuzas a la Patricia Kaas, priblokš Lietuvos žiūrovą. Simpatiška mergina, smagi scenografija, tačiau daina praslysta pro ausis ir užsimiršta jau po keliolikos minučių. Vargu, ar su šiuo kūriniu Urtė peržengs pusfinalio barjerą, tačiau dar visko gali nutikti. KLUBAS.lt vertinimas – 6/10.

„69 danguje”

Taaaaaippp. … Egmontas Bžeskas, žadėjęs mistinį šou, nemelavo. Iš tiesų, scenografiškai labai efektingas pasirodymas, ir už visą eilę netikėtų šou elementų galima net atleisti ir akivaizdžias intonavimo problemas. Žiūrint iš potencialaus „Eurovizijos“ žiūrovo pozicijos – jis nesigilins, kas ir kokie santykiai sieja Karina Krysko ir Saulių Skambina, tačiau jį neabejotinai turėtų priblokšti tokie akrobatiniai triukai, kuriuos, padedama Saulius, išdarinėjo Karina. Net galima teigti, jog akrobatinė „69 danguje” pusė antrajame „Dainų dainos“ pusfinalyje keliolika kartų pranoko muzikinę dalį. KLUBAS.lt vertinimas – 8/10.

Donatas Montvydas

Jau įpusėjo antrasis pusfinalis, ir pastebima įdomi tendencija – iš penkių kol kas skambėjusių 5 dainų, net keturios – baladės. Tad kitąmet konkurse dalyvausiantys atlikėjai į tai turėtų atkreipti dėmesį – pasirinktas žanras gali lemti ne tiek jau ir mažai sėkmės. Viena didžiausių Lietuvos vilčių vadinamas Donatas Montvydas kiekvieną kartą sugena įsijausti į savo kūrinio dramatiškumą, tačiau nereikia pamiršti, kad prieš jį pasirodė gana stiprūs konkurentai – Rūta Ščiogolevaitė ir Astos Pilypaitės ir Onsos duetas. Jų pasirodymai buvo kur kas šiltesni, ir labai gali būti kad Donatui nepadės nei jam talkinę akrobatai. Iš kitos pusės – tokioms emocijos sunku likti abejingu. KLUBAS.lt vertinimas – 8/10.

Rūta Ščiogolevaitė

Rūta pirmoji iš antrojo pusfinalio dalyvių pasistengė scenoje surengti tikrą monospektaklį. Ir tos ašaros, kurios reikia tikėtis, nebuvo akių reakcija į spalvų žaismą, dar labiau pagyvino tą išgyventą „Redemption“ jausmą. Ne veltui Rūta po pasirodymo tiesiog buvo užversta gėlėmis – Lietuvos žiūrovams tokia dramatiška baladė tikrai turėtų patikti. KLUBAS.lt vertinimas – 9/10.

Asta Pilypaitė ir Onsa

Asta Pilypaitė ir Onsa šį kartą pasirodė kur kas labiau užtikrintai ir kur kas labiau atskleidė emocijas nei per pirmąjį pasirodymą. Tikrai stiprus pasirodymas, degantis aistra ir pasitikėjimu savo jėgomis. KLUBAS.lt vertinimas – 7/10.

”Yva”

“Yvos” pasirodymas neturėtų nuvilti šios grupės gerbėjų – Natalija Zvonkė, pritariant gyvai grupei, neprašovė pro šalį. Į lėktuvo stiuardeses įsikūnijusios „Yvos“ merginos savo būdingu stiliumi pakraipė klubus, privertė šyptelėti ne vieną televizijos žiūrovą. Nors priedainis ir neblogai įsimenamas, tačiau negali neužkliūti pats kompozicijos primityvumas, tai turbūt ir gali pakišti koją „Yvos“ panelėms. KLUBAS.lt vertinimas – 5/10.

Soliaris ir Greta

Štai ir pirmoji staigmena – šį kartą duetas atsisakė Egidijaus Dragūno repavimo. Ir galbūt tai teisingas sprendimas, mat ne paslaptis, kad skandalingoji asmenybė ne visiems Lietuvos žiūrovams yra patrauklus. Deja, Greta savo dainavimo stiliumi nebuvo lygiavertė partnerė Soliariui, kuris pasižymi ypač aukštos kokybės falcetu. KLUBAS.lt vertinimas – 5/10.

Šaltinis
Draudžiama Klubas.lt paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, tradicinėse žiniasklaidos priemonėse ar kitur, taip pat platinti mūsų medžiagą be sutikimo. Jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Klubas.lt kaip šaltinį.
www.klubas.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją