Rūta su Mundžiu atliko Žeraldo Povilaičio parašytą dainą ,,Meilę skolingas tau“, kurią savo laiku dainavo Rosita Čivilytė su Česlovu Gabaliu. Nuskambėjus pirmiesiems dainos akordams, vaizdo instaliacijose pasirodo kardiograma – dainininkų širdies dūžiai. Rūta prisiliečia prie virve surišto ir ja apsijuosusio Mundžio.

Dueto pasirodymą komentavę žiuri nariai virvės idėją suprato pernelyg tiesiogiai, jog tai – meilės ryšio simbolis, o Dalia Teišerskytė Mundžiui net davė patarimą: ,,Šita virvė, meilės virvė, yra šventa. Taip, kad jūs ją atiduokit Rūtai su Deividu, tegu jie saugo šią virvę ir amžiams ja būna surišti“, - kalbėjo D. Teišerskytė.

Išgirdęs klaidingą interpretaciją, Mundis įsijautęs aiškino scenarijaus idėją: ,,Daina buvo ne apie tai, kad du žmonės surišti viena virve. Ekrane buvo rodomos dvi kardiogramos - širdies ritmai. Pradžioje viena iš linijų buvo tiesi, sustojusi - neplakanti širdis. Tas žmogus buvau aš. Ir kitas žmogus, kuris neprivalo būti moteris vyrui arba vyras moteriai, kitas žmogus, kuris jaučia tą meilę tam žmogui, jis atriša tą žmogų, jis išriša jį ir pasiima jį ,,ant savęs“ ir suriša viską – nelaimę, meilę, su visu tuo, ką tas žmogus turi. Pabaigoje linija, vaizdavusi neplakančią širdį, rodo, kad ji pradeda plakti. O ta, kuri plakė, sustojo“, - po ilgo Mundžio monologo salėje pasigirdo galingos ovacijos.

Pokalbį dar mielai būtų pratęsusi ir Rūta Ščiogolevaitė, tačiau eteriui skirto laiko neužteko.

Duetas, savo daina, scenografiniu sprendimu ir komentaru parodęs, kad meilė nėra tik Šv. Valentino diena, širdelės, rožės ir raudona spalva, bet kur kas gilesni dalykai - pasiaukojimas ir net ryžtas dėl meilės atiduoti gyvybę, sužavėjo ir susirinkusią publiką, o komisijos nariai negailėjo aukščiausių įvertinimų: ,,Mundis stovėjo šalia nuostabios chirurgės. Man atrodo, ateityje jis bus išoperuotas. Sėkmės – dešimt“, - pakiliu tonu rėžė Vytautą Juozapaitį pakeitęs dainininkas Ovidijus Vyšniauskas.

Šaltinis
Draudžiama Klubas.lt paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, tradicinėse žiniasklaidos priemonėse ar kitur, taip pat platinti mūsų medžiagą be sutikimo. Jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Klubas.lt kaip šaltinį.
www.klubas.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją