Tiesa, vieną iš mėgiamiausių patiekalų – baklažanų užkepėlę Beatą gaminti išmokė Gleytonas, tačiau gamybos procesą moteris šiek tiek supaprastino, nes Brazilijoje, anot Beatos, šis patiekalas gaminamas labai ilgai.

Baklažanų užkepėlei reikės: baklažanų, fermentinio sūrio, pomidorų padažo ir kumpio griežinėlių.

„Pirmiausia reikia griežinėliais supjaustyti baklažaną, jį įdėti į pasūdytą verdantį vandenį ir palaukti, kol suminkštės. Sutarkuojamas sūris ir viskas į orkaitę dedama sluoksniais – baklažanai, kumpis, sūris, ir vėl baklažanai. Galima sudėti tiek sluoksnių, kiek norisi. Orkaitėje kepti reikia tik iki dvidešimties minučių, tiek, kad išsilydytų sūris ir pašiltų kumpis. Aš gaminu ir padažą – smulkiai supjaustau pomidorus ir sumaišau su bazilikais ar kitom žolelėm. Dar skaniau, jeigu įpili grietinėlės. Patiekalas tikrai labai skanus, o tikrasis jo skonis jaučiasi tuomet, kai šiek tiek pastovi ir vėl pasišildai“, - mėgiamo patiekalo receptą atskleidžia Beata ir priduria, jog užkepėlę labai skanu valgyti ir šaltą“, – pasakojo Beata.

Šaltinis
Draudžiama Klubas.lt paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, tradicinėse žiniasklaidos priemonėse ar kitur, taip pat platinti mūsų medžiagą be sutikimo. Jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Klubas.lt kaip šaltinį.
www.klubas.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją