Baklažanų užkepėlei reikės: baklažanų, fermentinio sūrio, pomidorų padažo ir kumpio griežinėlių.
„Pirmiausia reikia griežinėliais supjaustyti baklažaną, jį įdėti į pasūdytą verdantį vandenį ir palaukti, kol suminkštės. Sutarkuojamas sūris ir viskas į orkaitę dedama sluoksniais – baklažanai, kumpis, sūris, ir vėl baklažanai. Galima sudėti tiek sluoksnių, kiek norisi. Orkaitėje kepti reikia tik iki dvidešimties minučių, tiek, kad išsilydytų sūris ir pašiltų kumpis. Aš gaminu ir padažą – smulkiai supjaustau pomidorus ir sumaišau su bazilikais ar kitom žolelėm. Dar skaniau, jeigu įpili grietinėlės. Patiekalas tikrai labai skanus, o tikrasis jo skonis jaučiasi tuomet, kai šiek tiek pastovi ir vėl pasišildai“, - mėgiamo patiekalo receptą atskleidžia Beata ir priduria, jog užkepėlę labai skanu valgyti ir šaltą“, – pasakojo Beata.