Paaiškėjus, kad „Dainų dainos“ laureatas vis dėlto turės galimybę vykti į tarptautinį „Eurovizijos“ konkursą, antrasis atrankinis turas buvo dar labiau įtemptas – konkurencinė kova virė nuo pat pirmos akimirkos. Juokų, pašmaikštavimų ir nerūpestingumo buvo kur kas mažiau, nei pirmosios transliacijos metu.

Antrojoje „Dainų dainos“ atrankoje dalyvavo dar dvylika geriausias dainas dainuojančių atlikėjų. Šeštadienio vakarą tiesioginiame eteryje varžėsi visada gyvai grojanti grupė „Biplan“, gerbėjų dėmesį susigrąžinti bandanti Rūta Ščiogolevaitė, solo karjerą tęsiantis atsinaujinęs Linas Adomaitis, E. Dragūnas, Soliaris ir Greta, „Yva“, šešėlių teatrą pasitelkę „Bix“, šoumenais prisistatę„Kastanedos“ vyrukai, visai Lietuvai dainą dedikavęs Deivis, šešiolikmetė „Muzikos akademijos“ finalistė Urtė, švelnioji Taja, alternatyvios muzikos skonio įnešusi „Siela“, bei jausmingas Donato Montvydo ir Rositos Čivilytės duetas.

Į pusfinalį sėkmingai keliauja Deivis, D. Montvydas su R. Čivilyte, R. Ščiogolevaitė, Linas Adomaitis, „Yva“, „Bix“. Urtė, surinkusi tiek pat taškų, kaip ir „Yva“, Lietuvos televizijos sprendimu taip pat keliauja į pusfinalį.

Atlikėjai ir dainų kūrėjai klausytojų širdis bandė pavergti patriotiškomis, linksmomis, širdingomis, originaliomis dainomis ir neprastomis vaizdo projekcijomis, kurios scenoje atrodė tarsi gyvai kuriami vaizdo klipai.

Originaliai į geriausią dainą pretenduojantys Selas, Soliaris ir Greta nustebino scenografiniu sprendimu – Greta su Soliariu vienas kitą stebėjo per stiklą, o Selas savo partiją atliko tiesiog būdamas salėje tarp žmonių, užsilipęs ant kėdės. Jis vėliau prisipažino, kad šiame konkurse palaiko pats save.

Jauniausia atlikėja Urtė visos dainos metu imitavo pasivaikščiojimą gatvėmis, o tokį efektą jai padėjo pasiekti bėgimo takelis, kuriuo mergina visą dainą nepailsdama ėjo ir bėgo.

Į dangų skridusi „Yva“ kaip visada atrodė seksualiai, šį kartą seksualioms „Yvos“ stiuardesėms draugiją palaikė neprastai šokantys pilotai. Tai atvėrė „Yvai“ kelią į pusfinalį.

Tuo tarpu jaunasis Donatas Montvydas ir Rosita Čivilytė taip sužavėjo Lietuvos televizijoje sėdinčią publiką, kad jiems dar atliekant savo kūrinį „Dainų daina“ salėje pasigirdo plojimai ir ovacijos. Daugiausiai pagyrų Rositai su Donatui skyrė ir jų kolegos bei to vakaro konkurentai. Šis duetas liko antroje atrankinio turo vietoje.

Šaltinis
Draudžiama Klubas.lt paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, tradicinėse žiniasklaidos priemonėse ar kitur, taip pat platinti mūsų medžiagą be sutikimo. Jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Klubas.lt kaip šaltinį.
www.klubas.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją