Rusijos leidybinė įmonė „Snegiri“ perleido jos debiutinį albumą „Laukinis šuo dingo“ – patys leidėjai šią plokštelę, Lietuvoje išleistą 2008 metų pradžioje, vadina perlu savo nemenkame albumų kataloge.

Šiltų žodžių Alinos Orlovos kūrybos negaili ir muzikos apžvalgininkai. Popkultūros biblija vadinamo žurnalo „Rolling Stone“ rusiška versija paskutiniame 2008 metų numeryje plokštelę „Laukinis šuo dingo“ įvertino keturias balais iš penkių galimų.

Albumo apžvalgoje pažymima, kad Alina tapo tikra metų sensacija, sukėlusi tikrą isteriją tarp muzikos gurmanų, apžvalgininkų ir intelektualų.

„Visuotinės isterijos priežastis suprasti nesunku: Orlova rašo ore plaukiojančias trapias dainas, maišo kabaretą su psichofolku ir daugiausia dainuoja lietuvių kalba, kuri ruso ausiai skamba kaip paukščių kalba, - rašo „Rolling Stone“ apžvalgininkas Ilja Zininas. – „Laukinis šuo dingo“ – jautri, kamerinė ir nuoširdumu nuginkluojanti plokštelė. Būtent šio nuoširdumo, kurio taip reta mūsų laikais, dėka, be mūšio pasidavė ir rūstūs kritikai, ir melomanai“.

Šaltinis
Draudžiama Klubas.lt paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, tradicinėse žiniasklaidos priemonėse ar kitur, taip pat platinti mūsų medžiagą be sutikimo. Jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Klubas.lt kaip šaltinį.
Klubas.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją