Kartu su italais scenoje pasirodė ir visas būrys Lietuvos žvaigždžių, padėjęs jiems sudainuoti didžiausius savo hitus.

Pirmajam laimė padainuoti kartu su Matia Bazar teko Česlovui Gabaliui. „Pelenų“ vokalistas scenoje atrodė kaip tikras džentelmenas ir galantiškai koketavo su energingąja Matia Bazar. Nors Matia Bazar Lietuvoje neturi tokio kultinio vardo kaip Toto Cutugno, Pupo ar Al Bano, jai nesunkiai pavyko įkaitinti publiką. Nemažai prie to prisidėjo ir kartu su Matia Bazar grojantis kompozitorius Piero Cassano, kurio lietuviškai žeriami komplimentai Lietuvos merginoms ir vyrams, negalėjo palikti abejingų žiūrovų. Beje, Piero Cassano per viešnagę Lietuvoje neblogai pramoko lietuviškai – bent jau visai taisyklinga kalba išreiškė aplodismentų pageidavimą - ir visi šeši tūkstančiai žiūrovų sukėlė griausmingas ovacijas.

Piero Cassano geros nuotaikos nestokojo ir po koncerto KLUBAS.lt žurnalistų užkluptas persirengimo kambaryje. „Juve, Juve“, - pradėjo dainuoti jis savo paties sukurtą Turino „Juventus“ futbolo komandos himną.

O štai kitame kambarėlyje, kur buvo įsikūręs garsusis Al Bano, vyravo visai kitokios pokalbios temos. „Obama“, - šypsodamasis ką tik išrinkto Amerikos prezidento Baracko Obamos pavardę tarė 66 metų Italijos scenos grandas, keldamas prie lūpų tauraus gėrimo taurelę. „Osama bin Laden“, - pajuokavo kažkas iš jo lydinčiojo personalo.

Jau keturiasdešimt metų dainuojanti Italijos žvaigždė Umberto Tozzi įrodė, kad dar turi pakankamai jėgų. Kartu su juo duetu dainavo ir visas būrys Lietuvos įžymybių. Vakaro vedėjas Rolandas Vilkončius, pristatydamas lietuvių atlikėjus, rietė vieną istoriją po kitos, pasakodamas apie tai, kaip Umberto Tozzi net gi šiek tiek išgąsdino vėlyvą vakarą sostinės Senamiestyje iš juodo automobilio išlipusi Vilija Matačiūnaitė, arba kokį pritrenkianti įspūdį jam paliko Ruslanas Kirlikinas, kaip apžavėjo Rūta Ščiogolevaitė. Ruslanas, kuris kartu su Umberto Tozzi atliko vieną garsiausių jo hitų „Gloria“, scenoje atrodė kaip tiktas gyvsidabris – matyt jaudindamasis, kad nuo rankos plaštakos, ant kurios buvo užsirašęs dainos žodžius, nenutekėtų rašalas, jis negalėjo nustygti vietoje.

Koncertą vainikavo Al Bano pasirodymas – Lietuvos žiūrovams padovanojęs keliolika savo dainų, jis vėliau į sceną kvietė „Mokinukes“, Merūną. Pastarajam teko „pakeisti“ kultinį sopraną Montserrat Caballe – su ja Al Bano yra įrašęs melomanų pamėgtą dainą „Cantico“. Merūnui užtraukus savo partiją, Al Bano galėjo net ištikti pavydo priepuolis – publika prapliupo galingais plojimais.

Vakaro kulminaciją buvo galima nesunkiai nuspėti – didžiausią Al Bano hitą „Felicita“ žiūrovai niūniavo dar prieš jo pasirodymą. Kuomet dar nebuvo iširusi Al Bano ir Romina Power santuoka, šis kūrinys buvo jų šeimyninio dueto vizitinė kortelė. Per koncertą Vilniuje šį šlagerį Al Bano sudainavo kartu su „69 danguje” gražuole Karina Krysko. Nors jos balsas iš jaudulio nemenkai virpėjo, tačiau žiūrovams tai nerūpėjo – įaudrinti puikiai pažįstamų akordų ir žodžių, jie vienas po kito stojo iš savo vietų, plojo ir dainavo kartu su Karinos ir Al Bano duetu.

Šaltinis
Draudžiama Klubas.lt paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, tradicinėse žiniasklaidos priemonėse ar kitur, taip pat platinti mūsų medžiagą be sutikimo. Jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Klubas.lt kaip šaltinį.
Klubas.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją