KLUBAS.LT kviečia susipažinti su naujaisiais mados pasaulio įvykiais ir pažvelgti į pačius šviežiausius kadrus, kuriuose – stilingiausi iš stingiausių – Lietuvos dizaineriai, stilistai ir modeliai, bei išrinkti tą vienintelį mados liūtą, kuris, jūsų manymu, yra didžiausias stileiva.

Praėjusią savaitę sostinės senamiestyje duris atvėrė nauja stiliaus buveinė – „Beža galerija“, kurioje buvo pristatyti originalūs, jau iškabinti pardavimui, žymių Paryžiaus, Tokijo ir Briuselio dizainerių - Jean Paul Knott, Ann Demeulemeester, Irakli Nasidze drabužiai, bei pristatyta ekstravagantiška kolekcija, kurią stebėjo daugybė žymių lietuviškosios mados atstovų.

Renginyje dalyvavo ir viena garsiausių Lietuvos manekenių Renata Mikailionytė(nuotrauka viršuje), kuri podiumu vaikšto nebe taip dažnai, bet globoja ne vieną kylančią mados pasaulio žvaigždę savo modelių agentūroje. Renata mados renginiuose savo stiliumi nešokiruoja ir ekstravagancijos nedemonstruoja, bet visada atrodo stilingai. Draugiją Renatai palaikė dizainerė Sandra Straukaitė ir vienas garsiausių Lietuvoje visažistų – Aurimas Juodiškis.

Aurimas Juodiškis. Stilistas, makiažo meistras, žino, kad ne jis, o jo padabinti modeliai turi būti dėmesio centre, todėl ir mados namų pristatyme vilkėjo juodą kepurėlę ir pilką sportinį džemperį, kurį priderino prie pilkų džinsų ir sportinių batelių.

Sandra Straukaitė. Dizainerė Sandra Straukaitė visada atrodo stilingai ir išraiškingai. Ryškios spalvos, netikėti sprendimai ir puikūs aksesuarai – išskirtinis dizainerės bruožas. Visuose mados renginiuose dizainerė atrodo vis kitaip, o pažvelgę į ją nesunkiai nuspėsite profesiją.

Mantas Petruškevičius. Koks gi mados renginys be stilisto Manto Petruškevičiaus? Praėjusią savaitę vykusiuose mados renginiuose jis pagerbė savo bičiulius ir susuko ne vieną reportažą laidai „Mados reidas“. Mantas, kaip visada, ištikimas savo pamėgtai ir klasikinei juodai spalvai. Mantas tokiuose renginiuose paprastai dėvi juodą kostiumą, baltus prasagstytus marškinius ir „nematomas“ kojines.

Ramunė Piekautaitė. „Beža galerijos“ atidarymo svečiai neslėpdami žavesio vis žvilgčiojo į vakariniame apšvietime žibėjusią dizainerės Ramunės Piekautaitės žydros spalvos suknelę. Kompaniją vakaro metu dizainerei palaikė jos gyvenimo draugas Kęstutis Verslovas, šventei išsirinkęs tamsų kostiumą. R. Piekautaitė visuose mados renginiuose atrodo stulbinamai ir jai priekaištų neturėtų net pats priekabiausias stilistas.

Audronė Bunikienė. Mados renginių maratonas prasidėjo dizainerės Audronės Bunikienės naujausios kolekcijos pristatymu. Dizainerė naująją kolekciją „Rudens-žiemos dialogai 2008/2009“ pristatė Vilniaus viešbutyje ,,Artis“. Nors Kaunietės dizainerės kolekcijoje dominavo prabangūs mocherio paltai, suknelės, mezginiai, drabužiai iš vilnos, tačiau pati dizainerė pasirodė kur kas „šaltesniame“ amplua – vilkėjo įmantraus kirpimo plonytės medžiagos baltus marškinėlius.

Juozas Statkevičius(nuotrauka viršuje). Prabangūs audiniai, įmantrios šukuosenos, įspūdingi aukštakulniai ir visiems atpažįstamos Juozo Statkevičiaus kūrybos detalės – tokią jubiliejinę kolekciją garsus dizaineris antradienio vakarą pristatė Lietuvai. Stulbinamai išpuošęs manekenes pats Juozas kolekcijos pristatymui neišsipustė – vilkėjo juodą kostiumą, po kuriuo buvo apsitempęs baltus trikotažo marškinėlius. Juozas, matyt, ištaigingai puošia savo klientes, o pats iš minios išsiskiria mėgiamais įvairiaspalviais sportiniais bateliais, kuriuos dėvi prie kostiumo.

Julija Žilėnienė. Praėjusios savaitės ketvirtadienį į ketvirtąjį galerijos „Aukso avis“ gimtadienį pakvietė Julija Žilėnienė. Gimtadienio proga dizainerė svečiams dovanojo įspūdingą reginį – surengė ko gero didžiausią kada nors Lietuvoje vykusią angelų parodą. Julija Žilėnienė liko ištikima sau – vakarui išsirinko drabužius, kuriuose, kaip ir jos kūryboje, dominuoja augalų motyvai ir pasipuošė, ko gero, vienais iš daugybės galerijoje eksponuojamų ir parduodamų auskarų.

Indra Dovydėnaitė. Tą patį vakarą Lietuvos energetikos muziejuje naująją drabužių kolekciją „Trapus porcelianas“ pristatė dizainerė Indra Dovydėnaitė. It porcelianinės lėlytės besisukantys modeliai-balerinos pristatė elegantišką rankinio trikotažo kolekciją, kurioje dominavo balta, dramblio kaulo, juoda ir pilka spalvos, kurių kontekste pasirodžiusi Indra Dovydėnaitė išblaškė romantiškas nuotaikas – dizainerė ant podiumo švietė ryškiai rožine spalva, ekspresyviai atrodė ir aksesuarai – masyvūs spalvoti karoliai.

Balsuodami straipsnio dešinėje išrinkite, kuris mados pasaulio liūtas atrodo įspūdingiausiai.

Šaltinis
Draudžiama Klubas.lt paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, tradicinėse žiniasklaidos priemonėse ar kitur, taip pat platinti mūsų medžiagą be sutikimo. Jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Klubas.lt kaip šaltinį.
www.klubas.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją