Žilvinas Grigaitis
. Verslininkas, mados ir švaros ekspertas Žilvinas Grigaitis sako, kad jį rinkimų rezultatai kiek nustebino. „Ir vėl laimi kraštutinumai, nekalbant apie konservatorius, bet pastebėjau, kad žmonės pradėjo galvoti, už ką balsuoja, o tai yra gerai. Matyt jie nori permainų – taip vertinu Tautos prisikėlimo partijos sėkmę. Nežinau, ar A. Valinskui seksis politikuoti, bet visuomenė eksperimentuoja.“ Paklaustas, kokią partiją palaikė pats, Ž. Grigaitis atsakė, kad ji po pirmojo rinkimų turo – sąraše pirma („Tėvynės sąjunga“ Lietuvos konservatoriai, – aut. past.).

Mindaugas Mickevičius-Mino. Nors klaipėdietis atlikėjas neišduoda, už kokią politinę partiją balsavo, mat nori draugauti su jomis visomis, prisipažįsta, kad džiaugiasi Arūno Valinsko triumfu: „Manau, kad šių šou pasaulio žmonių buvimas seime bus labai naudingas mums, kultūros ir popkultūros atstovams. Galbūt jie atkreips dėmesį į muzikantų ir kultūros atstovų problemas.“ Mino sako, kad jei po ketverių metų Lietuvos valdžioje niekas nepasikeis, ir pats mielai iškels savo kandidatūrą: „Kol kas tegu dirba labiau už mane patyrę ir vyresni politikai, o vėliau galėsiu ir aš apie Seimą pagalvoti.“

Vitalijus Cololo. Vitalijus Cololo, nors ir nusivylė tautos apolitiškumu ir pralošė lažybose 15 litų, džiaugiasi rinkimų rezultatais: „Po šių rinkimų supratau, kad Lietuviai turi humoro jausmą, o tai labai gerai. Blogiau jau tikrai nebus, todėl A. Valinsko partija seime dar gali ką nors nuveikti. Arūnas protingas vyras ir tinkamu metu žengė reikiamą žingsnį. Jei aš turėčiau laiko ir pinigų, ir aš eičiau į Seimą. Pavadinčiau partiją „Visiems špyga“ ir visi balsuotų už mane, nes žmonės jau viskuo nusivylę. Lygiai taip pat atsitiko ir su Valinsko partija, juk sakoma, kad iš didžiausio blogio reikia rinktis mažiausią, tai ir išsirinko.“

Tiesa, pats Vitalijus balsavo už R. Pakso partiją „Tvarka ir teisingumas“, bet visai ne dėl to, kad jam patinka šios partijos pažiūros, tiesiog joje buvo daugiausiai teistų partijos narių: „Pažiūrėjau, kad šioje partijoje daugiausia teistų, tai ir užbraukiau visus juos. Juk į Seimą eina visi vogti, tai reikia rinkti tuos, kurie jau turi teistumą. Jei kas Seime pavogs iš A. Valinsko piniginę, tai žinosim, kad kažkuris iš tų penkių“, – balsavimo strategiją atskleidžia Cololo.

Skaiva Jasevičiūtė. „Rinkimų rezultatai manęs visai nenustebino – to ir tikėjausi. Kad ir kaip kas vadintų Tautos prisikėlimo partiją – jie buvo naujokai. O tai reiškia – vieninteliai dar „neprisidirbę“ . Lietuvoje pasitikėjimas Seimu šiuo metu mažesnis už mažiausią, todėl žmonės balsuodami žinojo, kad blogiau jau nebus. Ir tikriausiai tikėjosi, kad bus linksmiau. Aš, pažinodama Arūną, tikiu, kad jis savo pažadus vykdys ir į Seimą nenueis linksmintis ar mūsų linksminti. Gailiuosi, kad nedalyvavau totalizatoriuje prieš rinkimus – būčiau laimėjusi.“, – savo simpatijų neslepia Skaiva.

Inga Jankauskaitė, pasirodo, apie rinkimus gali kalbėti tik tiek ir tik taip, kaip leidžia jos „blondiniškas“ personažas „Dviračio šou“. Sekmadienio, rinkimų vakarą, aktorė aktyviai kalbino ir provokuojančius klausimus uždavinėjo visiems politikams iš eilės. Klubas.lt žurnalistams I. Jankauskaitė iškalbos ir politinių pažiūrų nepademonstravo, o tik išgirdusi pokalbio temą – atsisakė rinkimų rezultatus ir savo pasirinkimą komentuoti.

Aistė Jasaitytė tvirtino, kad ji, kaip Lietuvos pilietė, tikrai balsavo, tačiau atskleisti savo politinių pažiūrų Aistė nenorėjo. Lygiai tokios pačios pozicijos laikosi ir dainininkė Aistė Pilvelytė, kuri tvirtino, jog tikrai balsavo, tačiau atskleisti už ką, nenorėjo. Aistė pridūrė, jog faktas, kad pusė lietuvių šiemet buvo nusiteikę apolitiškai, ją liūdina, tačiau dainininkė tikisi ir mano, kad toks akibrokštas kiekvieną tautietį privers susimąstyti ir per kitus rinkimus atiduoti balsą dėl visų mūsų ateities.

Džordana Butkutė taip pat nenorėjo atskleisti, kuri partija jai arčiausiai širdies, tačiau nuoširdi dainininkė neslėpė, jog šių metų rinkimai jos gyvenime – istorinis įvykis – neseniai keturiasdešimtmetį atšventusi dainininkė šiemet balsavo pirmą kartą per visą savo gyvenimą!

Egmontas Bžeskas prisipažino, jog yra visiškai apolitiškas, nes jo misija žemėje yra visai kita. Kaip sako prodiuseris, yra daug žmonių, kurie už jį tai gali padaryti daug geriau. „Manau, kad daug žmonių iš tikrųjų yra pasimetę ir nežino, už ką balsuoti. Tam reikia daugiau laiko, kad daugiau sužinotum, kad būtų aišku kas vyksta, kaip vyksta, tai yra pakankamai sudėtingi dalykai, o šiais laikais juk laiko vis mažiau, mažiau. Todėl jauni žmonės dažnai klausia savo tėvų, nes tai jie daugiau laiko praleidžia prie televizijos ekranų arba močiučių, bet tai taip pat iškraipo balsavimo rezultatus.

E. Bžeskas prisipažįsta, kad ir pats yra gavęs pasiūlymų pasitraukti į politinį gyvenimą. Tačiau prodiuseris atsisakė, nes mano, jog geriau išmano visai kitas sritis.

Stano, išgirdęs KLUBAS.LT klausimą, neslėpė nusivylimo ir apmaudo rinkimų rezultatais: „Net ir pati blogiausia partija, išrinkta į seimą, vis tiek yra geresnė už tą, kuris neatėjo balsuoti. Aš nusivylęs tuo, kad tokiu svarbiu ir esminiu momentu net pusė žmonių į rinkimus nesusirenka. Ir man labai keista, nes net mano močiutė, kuri jau neprigirdi gerai ir neprimato, vis tiek man skambino nuo pat ryto ir tempė balsuoti. Kaip sveiki, jauni, normalūs žmonės neina balsuoti? Man labai keista, o ypač dabar, tokiu periodu, kai nuo to tiesiogiai priklausys jų gyvenimas – elektros kainos ir viskas“, – kalbėjo Stano ir pripažino, jog jis pats yra senas konservatorius.

Šaltinis
Draudžiama Klubas.lt paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, tradicinėse žiniasklaidos priemonėse ar kitur, taip pat platinti mūsų medžiagą be sutikimo. Jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Klubas.lt kaip šaltinį.
www.klubas.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją