Rugsėjo 28-ąją, sekmadienį, Vilniuje, Kaune, Klaipėdoje ir kituose šalies miestuose, o taip pat septyniose pasaulio šalyse į dangų kils tūkstančiai balionų su sergančių vaikų svajonėmis. Akcija kviečia prisiminti, kad vėžiu ir kitomis sunkiomis ligomis sergantys vaikai moka svajoti ir trokšta turėti ateitį.

Vilniečiai rugsėjo 28-ąją kviečiami į Rotušės aikštę. Kiekvienas prisijungęs prie akcijos galės į dangų paleisti balioną su prisegta vaiko svajone. Iš viso Vilniuje planuojama nuskraidinti 10 tūkstančių balionų, rašoma pranešime spaudai.

Rotušės aikštėje koncertuos žymūs atlikėjai: Stano, Vudis, Vilija Matačiūnaitė, Merūnas ir kiti. Palaikymo žodžius sergantiems mažyliams tars visuomenėje žymios mamos ir tėvai, į renginį atsivesiantys ir savo vaikus. Dainininkė Asta Pilypaitė su dukra, aktorė Kristina Savickytė su dvynukėmis, „Misis Lietuva 2001“ Ilona Penkauskienė su savo mergaitėmis.

„Vaikai, šypsokitės! Šypsosimės ir mes, ir jūs tas šypsenas pajusite...“, - į mažuosius ligoniukus kreipiasi dviejų dukrelių, devynerių Saulės ir trejų Rūtos, mama A. Pilypaitė.

Dainininkė įsitikinusi, kad į tokias akcija sureaguoti turėtų ne tik visuomenė, bet ir valdžia. „Aš esu už atviras širdis ir už gerumą. Esu įsitikinusi, kad ši graži iniciatyva duos gerų rezultatų. Mūsų visuomenė jau subrendusi tam, kad pagaliau susivienytų už visų mūsų vaikus. Šiais vaikais turėtų susirūpinti ir valdininkai – privalome visi stengtis, kad jie išgytų“, - sako dainininkė.

Taip pat į renginį žada atvykti dainininkė Atlanta, stilistė Eglė Mickevičienė, Gražina Sviderskytė, Daiva Tamošiūnaitė, Aistė Pilvelytė, grupės „69 Danguje“ merginos Ingrida, Goda, Nijolė, Violeta Blėdienė, Livija Gradauskienė.

„Vaikai iš Vilniaus, Kauno, Klaipėdos ligoninių jau parašė savo svajones. Teliko pripūsti balionus. Dešimt tūkstančių balionų pripūsti nėra lengva - akcijai ruošimės nuo paryčių“, - sako akcijos vedėja ir viena organizatorių Rūta MIkelkevičiūtė.

„Padovanok man ateitį“ suvienijo lietuvių bendruomenes Urugvajuje, Kanadoje, Airijoje, Lenkijoje, Vokietijoje, Didžiojoje Britanijoje ir Belgijoje. Šiose šalyse rugsėjo 28 dieną į dangų taip pat kils balionai.

Šaltinis
Draudžiama Klubas.lt paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, tradicinėse žiniasklaidos priemonėse ar kitur, taip pat platinti mūsų medžiagą be sutikimo. Jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Klubas.lt kaip šaltinį.
www.klubas.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją