Prieš prasidedant aukcionui, Kongresų rūmų vestibiulyje vynu vaišinosi žymūs žmonės – Andrius Bialobžeskis, Žilvinas Grigaitis, Dalia Ibelhauptaitė, Justė Milušauskienė, Gintaras Rinkevičius ir kiti meno ir pramogų pasaulio atstovai. Netrukus, skambant klasikinei muzikai, renginio vedėjas Giedrius Masalskis nuotaikingai pakvietė prisiminti orkestro istoriją - paskelbė aukciono, kuriame buvo varžomasi dėl istorinių orkestro daiktų, pradžią.

Viena dažniausiai kortelę kėlusių aukciono viešnių buvo iš „TV pagalbos“ dar prisimenama Justė Milušauskienė, kuri įsigijo net du eksponatus – originalų G. Mahlerio kompaktinių diskų komplektą su maestro G. Rinkevičiaus parašais ir originalų Juozo Statkevičiaus piešinį – eskizą ,,LVSO artisčių koncertinės aprangos eskizas“.

Su J. Milušauskiene dėl šio eskizo aktyviai rungėsi Žilvinas Grigaitis, tačiau pradinei sumai – dviems šimtams litų pakilus iki septynių šimtų ir G. Masalskiui trečią kartą ištarusiam lemtingą ,,septyni šimtai!?”, eskizas pateko į J. Milušauskienės rankas.

Žilvinas Grigaitis atsigriebė kovojant dėl originalaus 1995m. LVSO operos ,,Skrajojantis olandas“ plakato su statytojų parašais – verslininkas ir laidų vedėjas ,,prasisuko“ pakankamai lengvai, nes pradinė dviejų šimtų litų suma pakilo tik iki keturių šimtų penkiasdešimties litų.

Istorinių daiktų savininkui, maestro G. Rinkevičiui daugiausia sentimentų kėlė pirmojo, 1989m. LVSO surengto koncerto plakatas. ,,Prisimenu, kaip į šį koncertą plūdo ir brovėsi begalė žmonių – net buvo sulaužytos metalinės Operos ir baleto teatro durys. Tikrai sunku šį plakatą parduoti, tačiau tikiuosi, jog būsimasis jo savininkas netaps incognito ir žinosiu, jog jis yra gerose rankose”, - emocingai kalbėjo G. Rinkevičius.

Dėl plakato itin atkakliai kovojusi Dalia Ibelhauptaitė ir jį įsigijusi už daugiau nei tūkstantį litų, pasielgė humaniškai supratingai – plakatą padovanojo G. Rinkevičiui. Viešas Vilniaus kongresų rūmų jubiliejinio 20 - ojo sezono atidarymo vakaras įvyks rugsėjo devynioliktą dieną.

Šaltinis
Draudžiama Klubas.lt paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, tradicinėse žiniasklaidos priemonėse ar kitur, taip pat platinti mūsų medžiagą be sutikimo. Jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Klubas.lt kaip šaltinį.
www.klubas.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją