Deja, ne visiems dalyviams sekėsi puikiai. Atskirą trio sudariusiai jaunajai Lietuvos estrados kartai – Justui Lapatinskui, Vaidui Baumilai ir Jeronimui Miliui - miuziklo ,,Mano puikioji ledi“ ištrauką pavyko sudainuoti tik iš trečio karto.

J. Lapatinskas Klubas.lt žurnalistams kiek anksčiau pasakojo, jog projekto atrankoje, patekęs tarp profesionalių operos solistų, pasijuto kaip balta varna. Pirmadienio vakarą jaudulys padarė savo – dainininkas, pirmasis iš trijulės išėjęs į sceną, ,,atsiliko nuo orkestro“.

,,Su dirigentu mes buvome susitarę, kad jis man parodys aiškų gestą, kada pradėti dainuoti. Ir jis parodė aiškų gestą, bet aš nesupratau, kad tai tas gestas. Ir kai aš suvokiau, kad aš pavėlavau įstoti, pirmą kartą gyvenime scenoje pasimečiau ir nežinojau ką daryti. Nes tu negali pradėt dainuoti vėliau, kadangi yra žmonės, kurie dainuoja už tavęs“, - sutrikęs pasakojo Justas.

Situaciją ištaisė Kauno simfoniniam orgestrui dirigavęs Modestas Pitrėnas, kuris tėviškai apkabinęs Justą nusivedė nuo scenos ir netrukus kūriniui dirigavo dar kartą.

Antrasis variantas buvo nesėkmingas Jeronimui Miliui, kuris vos pradėjęs dainuoti užmiršo miuziklo ištraukos tekstą ir lygiai taip pat kaip Justas – nežinojo ko griebtis. Kiek sutrikusi trijulė – Justas, Vaidas ir Jeronimas vėliau su šypsenomis ,,įsidainavo“, tačiau pabaigus pasirodymą iš salėje susirinkusios publikos sulaukė audringų raginimų pakartot.

Trečiasis kartas nemelavo – trijulė miuziklo ištrauką sudainavo be akivaizdžių klaidų, tačiau kituose ,,Triumfo arkos“ koncertuose jau nepasirodys.

Iš viso atidaryme dainavo trisdešimt operos solistų poromis arba trio, iš kurių vakaro pabaigoje buvo išrinkti dešimt geriausių – Liudas Mikalauskas, Jurgita Lopetaitė, Eugenijus Chrebtovas, Mindaugas Jankauskas, Gabrielė Vasiliauskaitė, Ramūnas Urbietis, Edmundas Seilius, Jonas Sakalauskas, Ieva Prudnikovaitė, Egidijus Barikinas – visi jie susikaus kiekvieną savaitę transliuojamame projekte, o iškritusius pakeis tie, kurie iš likusio už borto dvidešimtuko pateko į ,,aukso fondą“ – galimybę kovoti vėliau.

Šaltinis
Draudžiama Klubas.lt paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, tradicinėse žiniasklaidos priemonėse ar kitur, taip pat platinti mūsų medžiagą be sutikimo. Jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Klubas.lt kaip šaltinį.
www.klubas.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją