Dar kiek nedrąsiai, bet ryžtingai raudonuoju kilimu atžygiavusios būsimos žvaigždės kartu sudainavo šou himną, o vėliau pirmasis „Žvaigždžių vartų“ dešimtukas drąsiai pozavo būriui fotografų.

Skirtingai nei kituose muzikiniuose televizijos projektuose, ,,Žvaigdžių vartų“ dalyviai nebus uždaryti tarp keturių sienų, jų neseks dušuose įtaisytos kameros, liks tik jie, mikrofonas, scena, muzika – bent jau taip kol kas kalba projekto organizatoriai, tačiau vis dėlto nepamiršta paminėti kai kurių dalyvių esminių biografijos dalykų.

Vitalijos Beržinskaitės istorija primena pasaką apie pelenę. Iki ketverių Vitalija augo vaikų globos namuose, o vėliau ją ėmė globoti vaikų namuose dirbanti muzikos mokytoja. „Netrukus jos balsas skambės visoje Lietuvoje“, - buvo įsitikinę „Žvaigždžių vartų“ rengėjai.

Vitalija scenoje ne naujokė – alytiškė yra ne vieno muzikinio konkurso laureatė, auditoriją dažniausiai užkariaujanti dainuodama romansus. ,,Žvaigždžių vartuose“ Vitalija leisis į dar neatskleistų balso galimybių ieškojimus.

Vytautas Blinstrubas dėl galimybės dalyvauti projekte pasiėmė akademines atostogas. Iki šiol vaikinas studijavo anglų kalbą. Nuo vaikystės akordeonu grojantis ir besimokantis vokalo dainininkas yra ne vieno muzikinio konkurso dalyvis, o šiame projekte nori būti pastebėtas ir įvertintas.

Šiemet mokyklos išleistuves atšventusi Roberta Čiubytė pastaruoju metu vokalo mokosi pas dėstytoją Viktoriją Kalpokaitę, o muzikos festivaliai, konkursai ir dėmesys merginai, kaip ir daugumai į projektą atrinktų dalyvių, jau ne naujiena.

Aleksandrą Latuškiną, ko gero, jau įsidėmėjo dauguma televizijos žiūrovų – jis jau dalyvavo „Talentų medžioklėje“. Aleksandras, Lietuvos muzikos ir teatro akademijoje baigęs klarneto studijas, gyvena iš muzikos – dirba renginių organizavimo įmonėje, groja įvairiose šventėse ir uždaruose vakarėliuose.

Indraya yra dainininko Vaido Baumilos pritariančioji vokalistė, kuri tikisi, jog ,,Žvaigždžių vartai“ jai bus labai svarbus žingsnis muzikinėje karjeroje. Sceniniu pseudonimu pasivadinusi šiaulietė iki šiol su šypsena prisimena akimirkas iš kažkada visos šalies žiūrovus prie ekranų pritraukdavusios ,,Dainų dainelės“, kai ji, vos kelerių metų mergaitė, traukė visiems žinomą Arvydo Vilčinsko dainą ,,Grįžtu namo“.

Marijampoliečiui Pauliui Bagdanavičiui,,Dainų dainelės“ scena taip pat labai gerai pažįstama, o nuo rudens vaikinas atsikratys fukso statuso – Lietuvos muzikos ir teatro akademijoje tęs klasikinio dainavimo studijas. ,,Televizijai ir viešiems pasirodymams turiu zuikio širdį, bet vis tiek atėjau čia, nes dainuoti tikrai nebijau“, - taip projekto organizatoriams pasakojo Paulius.

Su garsia Holivudo aktore Renee Zellweger ,,Žvaigždžių vartų“ organizatoriai lygina miuziklų mėgėją, buvusią Klaipėdos teatro režisūros studentę, pastačiusią ne vieną spektaklį Klaipėdos ,,Pilies teatrui“ ir šiuo metu vaidinančią ,,Urvinio žmogaus“ kūrėjų situacijų komedijoje ,,Boeing Boeing“ Liną Rasokaitę. Linai dainavimas nėra naujiena, ji ne tik pastatė roko operą ,,Neformatas II“, bet dainavo ir su klaipėdiečių grupe ,,Exem“.

Ilgaplaukis Erikas Druskinas mokslus krimto Klaipėdoje, kur baigė dramos ir lėlių teatro režisūros specialybę, o dabar darbuojasi Ukmergės ir Anykščių kultūros centruose. Didžiausia romansų mėgėjo svajonė – kada nors pastatyti miuziklą. ,,Žvaigždžių vartų“ dalyvis projekto organizatoriams atskleidė ir savo muzikinį skonį – jo įkvepėjai yra Elvis Presley ir Frankas Sinatra.

Būsimoji teisinininkė Agnė Vasiliauskaitė ant raudonojo kilimo žengė lyg ką tik atskridusi iš Ispanijos. Lietuviškoji Esmeralda šiuo metu universitete lanko džiazo virtuozo Artūro Noviko vadovaujamą merginų ansamblį, o muzikos mokykloje yra baigusi fortepijono klasę. Kaip ir visi projekto dalyviai, Agnė yra ne vieno tarptautinio ir respublikinio konkurso laureatė.

Muzikos mokykloje trimito klasę baigusiam Dainiui Griesiui, muzikinio projekto organizatorių pakrikštytu Misteriu Rokenrolu, kur kas mielesnė nei trimitas yra gitara ir, be abejo, dainavimas. Su bendraminčiais Dainius Kaišiadoryse įkūrė grupę ,,Stereo“, su kuria koncertuoja įvairiuose festivaliuose.

,,Žvaigždžių vartų“ dalyviai pirmą kartą ant scenos užlips rugpjūčio trisdešimtąją. Kiekvieną šeštadienį TV3 tiesioginiame eteryje pasirodys dešimt šou dalyvių, iš kurių muzikos profesionalų komisija atrinks tris ir atiduos televizijos žiūrovų teismui.

,,Trys atrinkti dalyviai vėl pasirodys scenoje ir daugiausiai žiūrovų simpatijų sulaukęs talentas grįš į šou. Kuriam iš kitų dviejų lemta palikti projektą, spręs patys dalyviai. Kol jie tarsis, kuris jų kolega turi važiuoti namo, žiūrovams scenoje pasirodys šou naujokas“, -,,Žvaigždžių vartų“ taisykles pristatė A. Valinskas ir pridūrė, jog kai projektas artės prie pabaigos, jame tikrai nebus likusių vienadienių žvaigždžių. ,,Išliks tie, kurie verti Lietuvos sceną puošti ne vieną dešimtį metų“, - šou strategiją dėstė prodiuseris.

Ar kas nors iš pirmojo ,,Žvaigždžių vartų“ dešimtuko taps nevienadiene Lietuvos žvaigžde? Balsavimo forma - dešinėje.

Šaltinis
Draudžiama Klubas.lt paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, tradicinėse žiniasklaidos priemonėse ar kitur, taip pat platinti mūsų medžiagą be sutikimo. Jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Klubas.lt kaip šaltinį.
www.klubas.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją