Intelektualiu turiniu ir skoningomis erotiškomis fotosesijomis gerą vardą pelnęs žurnalas bandys išsikovoti vietą po saulę žurnalų rinkoje ir, matyt, bandys pastumti į šalį FHM – taip pat vyriškai auditorijai skirtą ir čia jau šaknis įleidusį leidinį.

„Playboy“ vizitinė kortelė – vietinės gražuolės išrengimas. Ir, skirtingai nei FHM, ji neturėtų „Playboy“ puslapiuose savo grožybių dangstyti plaukais ar rankomis. KLUBAS.lt žurnalistai nutarė padėti startui besiruošiančiam „Playboy“ ir apklausė keliolika Lietuvos įžymybių, ar šios sutiktų nusimesti drabužėlius kultinio žurnalo puslapiuose ir už kokio dydžio honorarą. Atrodo, „Playboy“ leidėjams Lietuvoje lengva nebus...

FHM puslapiuose Lietuvos vyrai jau galėjo ne kartą gėrėtis dviejų amžinų varžovių – merginų grupių „69 danguje” bei „Yva” – dainininkių dailiais kūnais, tiesa, pridengtais gundančiu apatiniu trikotažu bei maudymosi kostiumėliais. „Playboy“ puslapiuose nė vienos merginos iš šių grupių nuogos neišvysime – dainininkės demonstruoja stebėtiną solidarumą ir apsinuoginimui sako tvirtą „ne“.

Plastinę krūtinės operaciją pasidariusi ,,69 danguje” dainininkė Nijolė Pareigytė, nors ir gali pasigirti idealiomis formomis, tačiau prieš savo gerbėjus nenusirengtų nei ,,iš idėjos“, nei už didelę šlamančiųjų sumelę. ,,Tikrai nesifotografuočiau nuoga. Tėvai, giminės, draugai...Čia mano krūtinė, o ne visos Lietuvos. Ne, ne, tikrai nesutikčiau, nes kažkaip nejauku būtų paskui bendrauti“, - sakė N. Pareigytė.

Tokios pat pozicijos laikosi ir Ingrida Martinkėnaitė, Goda Sabutytė dažname interviu pabrėždavo, kad visiškai nuoga neišsirengtų už jokius pinigus, o Karina Krysko net nenorėjo kalbėti šia tema.

Įspūdingą televizijos kontraktą neseniai pasirašiusi „Yvos“ lyderė Natalija Zvonkė taip pat kategoriškai atmestų bet kokio dydžio „Playboy“ siūlomą kontraktą už jos erotinę fotosesiją. „Milijoną aš pati galiu užsidirbti“, - drąsiai sako veikli moteris, pernai įsivėlusi į nemažą nuogų krūtų skandalą. Vienas dienraštis išspausdino Natalijos, jūros bangose besistaipančios su šlapiais marškinėliais, neslepiančiais jos krūtų, nuotraukas. N.Zvonkė teigė, jog šios Turkijos kurorte darytos nuotraukos – viso labo fotomontažas, tačiau iliustracijų techninius duomenis išnagrinėję dienraščio darbuotojai teigė, jog nuotraukos yra tikros.

Už jokius pinigus erotinei „Playboy“ foto sesijai nesiryžtų nei Natalijos sesuo Kristina Ivanova, nei gundančių formų šokėja Gintarė Valaitytė.

Kur kas dalykiškiau į galimą „Playboy“ pasiūlymą nusimesti visus drabužėlius žiūrėtų Agnė Jagelavičiūtė. Gerai lietuviškų žurnalų įkainiuose besigaudanti moteris viską gerai apgalvojusi greičiausiai pasiryžtų apsinuoginti, jei žurnalo siūloma suma prasidėtų nuo 20 tūkst. litų.

Nežinia, kaip turėtų jaustis dainininkas Alanas Chošnau, tačiau jo vadybininkė bei gyvenimo draugė Aida Žiliūtė, ko gero, taip pat pasiryžtų apsinuoginti „Playboy“ puslapiuose. Nors moteris ne kartą minėjo, kad apsisprendimą fotografuotis tokiai foto sesijai lemtų vidiniai dalykai, o ne siūlomo honoraro dydis, vis dėlto pinigai suvaidintų nemažą vaidmenį. Keliolika minučių balansavusi tarp „taip“ ir „ne“, Aida greičiausiai vis dėlto pasakytų „taip“ erotinei fotosesijai „Playboy“ žurnale. Žinoma, jei būtų pasiūlyta 50 tūkst. litų dydžio honoraras.

Televizijos projektų organizatorė ir vedėja Donalda Meiželytė prieš kelerius metus nuoga žvelgė į skaitytojus nuo tuomet labai populiaraus žurnalo ,,TV antena“ viršelio. Jos nuotraukos ir šiandien vertinamos kaip drąsiausia Lietuvos įžymybės erotinė foto sesija, publikuota populiarioje spaudoje.

,,Jau aš tai dabar nesifotografuočiau niekada, man dabar va sueina trisdešimt trys metai, gal jūs juokaujat?! , - pokalbio pradžioje kiek nuvylė Donalda. – Na, gerai, jeigu aš per tuos metus būčiau atsikačialinusi kokiame sporto klube, raukšlytes su botoksu susipūtusi, botolino prisileidusi, tai tada – tvarkoje. Mano gyvenimo tikslas būtų save parodyti! Aišku, su fotošopu iš bet kokios baidyklės galima viską padaryti, bet aš visai nenoriu būti panaši į kažkokį vaškinį muliažą”. Tačiau jei „Playboy“ leidėjai į savo leidinio puslapius siektų bet kokia kaina prisivilioti Donaldą, jiems greičiausiai tai pavyktų – poros šimtų tūkstančių litų dydžio honorarui moteris neatsispirtų.

“Už porą šimtų tūkstančių tikrai pasirašyčiau, parsiduočiau. Bet aš nemanau, kad tai jiems būtų tikslinga – manau, kad aš labiau tikčiau kokiam ,,Moterys ir jų nūdienos, vargai“, - šmaikštavo Donalda Meiželytė.

Skaiva Jasevičiūtė juokauja, kad „Playboy“ leidėjai jai turėtų pasiūlyti tokią sumą, kad ji po foto sesijos galėtų dingti iš Lietuvos ir gyvenimą pradėti kitoje šalyje – taip merginą gąsdintų praeivių žvilgsniai ir aptarinėjamas jos nuogas kūnas. Vis dėlto rimčiau nusiteikusi mergina prisipažino, jog tokiai fotosesijai nesiryžtų.

Drabužėlių prieš fotoaparatą nebenusimestų ir Gintarė Karaliūnaitė, ir Atlanta. Gintarė beveik prieš dešimt metų šokiravo vyriškąją Lietuvos auditorija, tuomet leistame (o vėliau uždarytame) žurnale „Adomas“ neslėpusi savo krūtų. „Tai buvo klaida, aš iš to pasimokiau“, - šiandien sako Gintarė.

Elena Puidokaitė-Atlanta dar pernai, laukdamasi dukrelės, išdrįso nusimesti visus drabužėlius ir žurnalui „Mes-moterys“ pozavo nuoga, tačiau prisidengusi intymias vietas. Visą žiniasklaidą apskriejo žinia, kad už šią fotosesiją Atlantai buvo sumokėta dešimt tūkstančių litų. Tačiau šiandien Atlantai nerūpi jokio dydžio honorarai. „Tada tai buvo žaidimas, pažaidėme ir užteks“, - sako jauna mama.

O štai gerokai už Gintarę Karaliūnaitę ir Atlantą vyresnė pirmojo realybės šou „Kelias į žvaigždes“ dalyvė Eglija Vaitkevičė, prieš ketverius metus triumfavusi „Kauno ponios“ rinkimuose į „Playboy“ pasiūlymą nespjautų. Maždaug už 15 tūkst. litų dydžio honorarą moteris pasiryžtų stilingai, retro dvasia alsuojančiai erotinei fotosesijai. Tiesa, Eglija visiškai nuogai neišsirengtų – apnuogintų tik krūtis. Vienintelė kliūtis tokiai fotosesijai būtų artėjantys Seimo rinkimai – mat Eglija ruošiasi pradėti politikės karjerą.

Rūta Ščiogolevaitė iš pradžių sakė, kad meninei fotosesijai su erotikos prieskoniu pasiryžtų už maždaug 40 tūkst. litų dydžio honorarą, tačiau patikslinus, kad „Playboy“ formatas dažniausiai reikalauja ne paslaptingo, bet atviro apsinuoginimo, pakeitė savo nuomonę – tokiai fotosesijai dainininkė nesiryžtų už jokius pinigus.

Su iš žurnalų viršelių dažniau nei visos kitos manekenės žvelgiančia Violeta Blėdiene susitarti būtų įmanoma, tačiau reikėtų išlaukti tinkamos progos. ,,Niekada nesakyk niekada. Šiandien sakau ne, o rytoj aš nežinau. Manau, kad visada galiu pakeisti savo nuomonę“, - sakė Violeta Blėdienė.

Laura Imbrasienė apie pinigus taip pat į kalbas nesileido. ,,Aš bijau, kad Lietuvoje niekas tokių pinigų nemoka ir niekada nemokės, tad apie tai kalbėti nėra prasmės. Nežinau ar aš norėčiau, kad mane visi matytų, nes reikia ir sau kažką pasilikti. Maža to, kad išsakai viską prieš visą Lietuvą, tai dar ir nusirengi prieš visus. Ne, turbūt, kad tikrai nesutikčiau, nes čia per daug, tegu kažkas lieka ir man“, - svarstė L. Imbrasienė.

Televizijos laidų vedėja Aistė Paškevičiūtė sako, jog viskas priklausytų nuo leidinio koncepcijos, tačiau išgirdusi, jog tektų pozuoti atviromis kortomis , atsako, kad jokie pinigai nesugundytų ir pasiūlymo ji net negalvojusi atsisakytų.

Neseniai debiutavusios grupės ,,Toxica“ dainininkė Margarita Intaitė, kurios krūtinę puošią katės pėdų tatuiruotė, kiek pasvarsčiusi KLUBAS.lt atsakė, jog ir jos nesugundytų nei pinigai, nei galimybė greičiau išpopuliarėti. ,,Nuo penkių iki dešimt tūkstančių, o gal ir mažiau. Ir aišku, jeigu man būtų gražu ir patiktų, tai būtų gal nelabai svarbu ir tie pinigai“, - iš pradžių sakė Margarita, bet kai KLUBAS.lt priminė, jog ,,Playboy“ puslapius puošiančios merginos dažnai niekuo neprisidengia, dainininkė savo žodžius atsiėmė ir sakė, jog sušlamėjus net ir labai solidžiai sumelei, pasiūlymo atsisakytų.

Popgrupės ,,Šokoledas“ dainininkės buvo dar labiau kategoriškos ir apie apsinuoginimą į ilgas kalbas nesileido. Justė Mozolytė mano, kad Lietuva yra apskritai per maža tokiam leidiniui kaip ,,Playboy“ . Kristina Karalytė – Sniegė papasakojo, jog kartu su Juste pozavo vienam leidiniui vilkėdamos tik apatinį trikotažą. ,,Atrodėm labai estetiškai, bet jeigu reiktų visiškai apsinuoginti – tikrai nesutikčiau. Man tai yra labai gražu, nes suprantu, kad tai nebūtų vulgaru. Bet manau, kad tokio intymumo žmogus neturėtų demonstruoti visuomenei, nebent jis dirba toje srityje – aktoriai, kurie filmuojasi filmuose, striptizo šokėjos. Nors pats kūnas, kaip meno objektas, man yra gražu“, - Sniegė.

Vis dėlto ne visos Lietuvos pramogų pasaulio žvaigždės atmestų „Playboy“ pasiūlymus ar užsiprašytų neįkandamo honoraro. Skandalingu elgesiu pagarsėjusios trečiojo muzikinio realybės šou „Kelias į žvaigždes“ dalyvės Gintarė Ramonaitė bei Donata Baltrušaitytė-Laisva, kiek padvejojusios prasitarė, kad sutiktų nusimesti drabužėlius už įkandamą sumą – Gintarė paprašytų 5 tūkstančių litų dydžio honoraro, o Laisva užsiprašytų dvigubai didesnės sumos.

Šaltinis
Draudžiama Klubas.lt paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, tradicinėse žiniasklaidos priemonėse ar kitur, taip pat platinti mūsų medžiagą be sutikimo. Jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Klubas.lt kaip šaltinį.
www.klubas.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją