Po įtemptos kovos, susumavus komisijos ir televizijos žiūrovų balsus, nacionalinę atranką laimėjo ir Lietuvai Europoje atstovaus Karina Krysko ir Saulius Skambinas, kuriems pergalę lėmė žiūrovai.

Grupės „69 danguje“ atlikėja Karina Krysko ir mylimasis bei sportinių šokių šokėjas Saulius Skambinas bandė suderinti lietuvišką santūrumą ir gyvenimo džiaugsmą. Karina, pasipuošusi tautinėmis juostomis, itin derėjo su lietuvių liaudies muzika. Pora pakeitė muzikinį pasirodymo repertuarą ir drabužius. Už šiuos pokyčius žiuri nariai porai skyrė po 12 ir po 10 balų, tačiau porą geriausiai įvertino TV žiūrovai.

Finalistus vertino kompetentinga komisija: Virginijus Visockas, Ieva Šimukauskienė, Ronaldas Kilvelis, Eglė Visockaitė ir Gytis Ivanauskas. Jų ir žiūrovų balsai buvo lemtingi finale susirungusioms geriausioms „Šokių Eurovizijos“ poroms.

Antroje vietoje liko balerina Jekaterina Romankova ir sportinių šokių šokėjas Nerijus Jasaitis. Jie šoko A. Cholinos pastatytą meilės šokį. Šiuo šokiu choreografė ir šokėjų pora norėtų Europai perteikti mitą apie Lietuvą. Jausmingas šokis matyt sušildė komisijos narių širdis – jie šią porą įvertino aukščiausiais balais.

Tuo tarpu Donatas Montvydas ir Katerina Voropaj žiūrovų ir komisijos širdį dar kartą bandė pavergti aistringu ir charakteringu tango bei lietuvių liaudies dainos motyvais. Žiuri šiai porai skyrė po 12 ir po 10 balų.

Rūta Ščiogolevaitė ir Deividas Meškauskas labiausiai norėtų, kad Europoje šokio metu skambėtų Lietuvių kalba, todėl mano, kad geriausia muzika – liaudies daina, kurią įdainavo pati R. Ščiogolevaitė. Dramatišką šokį žiuri vertino dvylika ir dešimt balų.

Ignas Krupavičius ir Beata Skaisgirytė dar kartą akcentavo nacionalinę savo šokio temą ir A. Smilgevičiūtės dainos „Strazdas“ tautiškumą. Už teatrališką pasirodymą komisijos nariai skyrė po 10 balų, tik Eglė Visockaitė šokį įvertino 12 taškų. Ši pora, žiuri ir žiūrovų manymu, pasirodė prasčiausiai.

Į finalą sugūžėjo didelis būrys šokėjų ir šokius mylinčių žinomų žmonių. Tarp jų – Jūratė ir Česlovas Norvaišos, „Lietuvos šokių dešimtuko“ nugalėtojas Mantas Jankavičius su žmona Ieva, verslininkė Rasa Martins, aktorė Eglė Aukštakalnytė-Hansen, kolegos Igno Krupavičiaus palaikyti atvyko „Labo ryto“ spaudos apžvalgininkas Juozas Šalkauskas. Tačiau jų simpatijos ir antipatijos turėjo mažai reikšmės. Laimėtojus ir pralaimėtojus lėmė komisijos ir žiūrovų pasirinkimas.

Šokėjų poros, nuo pirmosios iki penktosios vietos, išsidėstė tokia tvarka:

Karina Krysko ir Saulius Skambinas (22 taškai)

Jekaterina Romankova ir Nerijus Jasaitis (22 taškai)

Rūta Ščiogolevaitė ir Deividas Meškauskas (18 taškų)

Donatas Montvydas ir Katerina Voropaj (16 taškų)

Ignas Krupavičius ir Beata Skaisgirytė (15 taškų)

Šaltinis
Draudžiama Klubas.lt paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, tradicinėse žiniasklaidos priemonėse ar kitur, taip pat platinti mūsų medžiagą be sutikimo. Jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Klubas.lt kaip šaltinį.
www.klubas.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją