Jie į finalą keliauja pirmuoju numeriu. J. Romankovos ir N. Jasaičio kompoziciją sukūrė žymi choreografė Andželika Cholina, kuri šokiui stengėsi suteikti jausmingumo, o kostiumus porai sukūrė Juozas Statkevičius. Po emocionalaus šokio komisija vienbalsiu šokėjams skyrė po 12 balų.

Pusfinalyje kovėsi devynios geriausiai atkrentamuosiuose turuose pasirodžiusios poros: Donatas Montvydas ir Katerina Voropaj, Katerina Romankova ir Nerijus Jasaitis, Rūta Ščiogolevaitė ir Deividas Meškauskas, Ignas Krupavičius ir Beata Skaisgirytė, Karina Krysko ir Saulius Skambinas, Natalija Zvonkė Ir Linas Lukošiūnas, Dalia Michelevičiūtė ir Sergejus Japyliovas, Ivo Wellekensas ir Ieva Žilienė, Marija Simona Šimulynaitė ir Donatas Meškauskas.

Nesėkmę finale patyrė Natalijos Zvonkės ir Lino Lukošiūno pora - žiūrovai ir komisija jiems skyrė mažiausiai balų.

Į finalą pateko I. Krupavičius ir B. Skaisgirytė, kurie šokiui pasirinko A. Smilgevičiūtės dainą „Strazdas“, su kuria Aistė atstovavo Lietuvai „Eurovizijos“ konkurse. Mini spektaklį daugelis žiuri narių įvertino aukščiausiais balais.

Trečiuoju numeriu į finalą iškopė Karina ir Saulius. K. Krysko ir S. Skambino kompozicija išsiskyrė sudėtingais judesiais ir liaudiškos bei populiariosios muzikos derinimu. Visi komisijos nariai Karinai ir Sauliui skyrė geriausius balus, bet negailėjo kritikos – skyrę aukščiausius balus komisijos nariai nepasikukino sukritikuoti muzikos ir palinkėti Karinai labiau pasistengti, kad pasivytų partnerio lygį.

Į finalą taip pat pateko Rūta ir Deividas. R. Ščiogolevaitė ir D. Meškauskas komisiją bei žiūrovus bandė papirkti ne tik šokiu, bet ir Rūtos įdainuota lietuvių liaudies daina „Už aukštųjų kalnelių“. Teatrališką įsimylėjėlių šokį komisija įvertino 10 ir 12 balų.

D. Montvydas ir K. Voropaj taip pat pateko į finalą. Jie komisiją sužavėjo originalia muzika, kurioje girdėjosi ir lietuviškos sutartinės elementų, didžioji dauguma komisijos narių šiai porai skyrė aukščiausius balus – už pažangą ir ryškų šokio charakterį.

Aktorė Dalia Michelevičiūtė su partneriu liko už „Šokių Eurovizijos“ finalo durų. D. Michelevičiūtės ir S. Japyliovo duetas pasirinko tą pačią, prieš savaitę girdėtą muziką ir pakartojo jau matytą šokį. Nors žiuri sakė, kad pora padarė pažangą, dauguma komisijos narių šiai porai skyrė po 10 balų.

Donatas Meškauskas su partnere į finalą, nors komisija prognozavo kitaip, taip pat nepateko. D. Meškauskas su M. Šimulynaite šoko pagal grupės „Žalvarinis“ muziką. Jų šokis įvairove ir originalumu neatsiliko nuo vyresniojo brolio Deivido ir R. Ščiogolevaitės šokio. Komisija šią porą, kaip ir Deivido bei Rūtos porą, įvertino dešimčia ir dvylika balų.

Į finalą iškopti nepavyko „Cisco kids“ nariui ir jo partnerei. I. Wellekenso ir I. Žilienės pora nesivadovavo komisijos patarimu pakeisti aprangą ir vėl pasirodė vilkėdami krepšininko ir palaikymo komandos šokėjos aprangą. Komisijos nariai sakė, kad poros technika patobulėjo, tačiau skyrė jiems ne pačius aukščiausius balus.

Kaip ir prognozavo Natalija, jųdviejų su Linu porai finalo pasiekti nepavyko. Jiedu pusfinalyje užėmė paskutinę vietą. Komisijos dėmesį vėl atkreipė N. Zvonkės ir L. Lukošiūno nacionalinis elementas (Lietuvos respublikos vėliava), kuris atsispindėjo Natalijos suknelėje. Anksčiau sukritikuota dėl sprendimo suknelę susikurti iš Lietuvos vėliavos spalvų, Natalija šį kartą dėvėjo kitą, tačiau vėl LR vėliavos spalvomis spindinčią suknelę – kritikos Natalija, atrodo, nebijo. Komisijos nariai N. Zvonkei ir L. Lukošiūnui skyrė po 8 balus, išskyrus G. Ivanauską, skyrusį 10 balų.

Šaltinis
Draudžiama Klubas.lt paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, tradicinėse žiniasklaidos priemonėse ar kitur, taip pat platinti mūsų medžiagą be sutikimo. Jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Klubas.lt kaip šaltinį.
www.klubas.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (1)