Sekmadienio vakarą į stadioną susirinkusi ištikimų islandų atlikėjos gerbėjų minia iki pat koncerto nerimavo, ar jų originalioji, dažnai ekscentriška vadinama, dievaitė surengs pasirodymą – prieš tris dienas Helsinkyje turėjęs vykti koncertas buvo atšauktas. Bjork atstovų teigimu, atlikėjai koncertuoti buvo uždraudę gydytojai.

Vis dėl to Lietuvą nepakartojama ir su niekuo nesulyginama atlikėja su savo komanda aplankė. Bjork į Lietuvą atvyko jau penktadienį ir į Vilnių drauge atsivežė apie 40 žmonių grupę, tarp jų – perkusijos ir klavišinių instrumentų meistrai, didžėjai ir pritariančiosios atlikėjos, kurios taip pat atliko ir pučiamųjų orkestro, ir šokėjų grupės funkciją.

Savitas dainų atlikimas ir išskirtinis balsas bei galinga pirotechnika ir šviesų efektai neabejotinai patenkino originalios muzikos gerbėjų lūkesčius ir pusantros valandos trukmės pasirodymas jiems neprailgo.

Be pertraukų dainavusi naujausius kūrinius iš albumo „Volta“ bei senesnius, gerai žinomus kūrinius, Bjork nenustigo vietoje. Besikeičiant šviesos efektams, keitėsi ir atlikimo nuotaika. Tiesa, Bjork nepademonstravo savo originalių sceninių kostiumų gausos – viso koncerto metu originalia apranga paprastai išsiskirianti dainininkė vilkėjo tą patį aukso spalvos kombinezoną-suknelę.

42-ejų atlikėja scenoje šėlo kaip paauglė ir drauge su grupės nariais ne tik žiūrovams, bet ir sau, surengė neprastą vakarėlį. Taip pat, kopijuodami nevalingus Bjork judesius, šėlo ir dalis aistringiausių gerbėjų.

Nors vasariški Lietuvos orai nežadėjo saulėto vakaro ir Bjork koncertą pasitiko liūtimi, į Vingio parką sugūžėjo ne vienas tūkstantis žiūrovų, kurie ovacijų negailėjo ir islandų dainininkę apšildžiusiai Jurgai Šeduikytei su grupe.

Ekscentriškąją atlikėja lietuvaičiai pasitiko ovacijomis, tačiau Bjork viso koncerto metu nebuvo kalbi – nekartodama anksčiau Lietuvoje pasirodžiusių pasaulinio garso žvaigždžių manevrų, Bjork negyrė Lietuvos, lietuvaičių , nežadėjo grįžti ir neprisiekinėjo gerbėjams meile. Atlikusi paskutinį kūrinį, Bjork tiesiog santūriai padėkojo.

„Grammy“ apdovanojimų daugkartinė nominantė, MTV muzikos apdovanojimų, Kanų kino festivalio, „Brit awards“ ir kitų muzikos bei kino apdovanojimų prizininkė po trijų dienų lankys brolius Latvius – nespėję išvysti islandų kilmės atlikėjos pasirodymo – Liepos 16-ąją galėsite pamatyti ją Rygoje.

Šaltinis
Draudžiama Klubas.lt paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, tradicinėse žiniasklaidos priemonėse ar kitur, taip pat platinti mūsų medžiagą be sutikimo. Jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Klubas.lt kaip šaltinį.
Klubas.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją