Merūnas Vitulskis, net ir tuomet, kai kiti bendraamžiai tampė panas už kasų ir sprogdindavo ,,dumšaškes”, užsiėmė kur kas rimtesne veikla.

Paklaustas, kurią mokyklą baigė, dainininkas pradėjo rimtai skaičiuoti. Pasirodo, pradinėse klasėse šeima kraustėsi iš vienos vietos į kitą, todėl teko pakeisti net tris mokyklas, kol galiausiai atrado savo tikrąją vietą Kauno Vaižganto vidurinėje mokykloje, kurioje buvo sustiprintos menų programos. Čia ir buvo atrastas Merūno, kaip dainininko talentas.

,,Supratau, kad mano ateitis – muzika. Norėjau stiprinti vokalinius sugebėjimus, todėl vyresnėse klasėse įstojau į J.Gruodžio konservatoriją, bet ,,nepavežiau“ krūvio – nesuspėdavau mokytis dviejose įstaigose. Juk reikėjo dar ir egzaminams ruoštis“, - prisimena Merūnas, kuris, nusprendęs studijuoti Muzikos akademijoje dainavimą, laikė tik humanitarinių dalykų egzaminus.

Mokyklos metais dainininkas buvo didelis aktyvistas – ne tik organizavo linksmas mokyklines šventes, bet buvo ir rimtų švietimo projektų siela. ,,Atsimenu laikus, kai mokyklos buvo labai susiskaldžiusios. Aš buvau vienas iš projekto ,,Draugystės laivas“, kuriuo siekiama skatinti mokyklas bendradarbiauti ir kažką kurti drauge, organizatorius. Įsivažiavus šiam projektui – gimė dar vienas - ,,Aš galiu“, kurio pagrindinis tikslas – kovoti prieš narkomaniją“, - pasakojo Merūnas.

Išklausęs ne vieną seminarą ir psichologijos paskaitą, dainininkas patirtį sugebėjo tinkamai ir prasmingai pritaikyti - jis dirbo savanoriu konsultantu pagalbos jaunimui linijoje.

,,Šalia sėdėdavo rimti psichologai, nes būdavo ir tikrai labai sudėtingų situacijų. Bet dažniausiai prašyti konsultacijos nebūdavo laiko – reikėdavo veikti čia ir dabar. Amžina interpretacija, priklausanti nuo konkrečios situacijos. Būdavo, paskambina ir sako - tėvai mane engia ar skiriasi, aš jau nieko nenoriu. Vaikai tikrai tai labai skaudžiai išgyvena - būdavo, šneki dvi valandas, ir tikrai jiems palengvėdavo“, - pasakojo Merūnas. Suteikdamas psichologinę pagalbą, jis dažnai vadovaudavosi savo patirtimi, nes jo tikrieji tėvai taip pat išsiskyrę.

Nors dirbti psichologo darbą Merūnui patiko, tačiau apie šios specialybės studijas Merūnas negalvojo – jo jau laukė studijos Muzikos akademijoje.

Papasakojęs apie savo mokyklinius metus, Merūnas drąsiai pasiryžo klubas.lt testui.

Kada įvyko Lietuvos krikštas?

- O Viešpatie Dieve..Dabar tai jau neatsiminsiu tikrai. Kelintame amžiuje? Na ne, aš nedarysiu sau gėdos, tikrai! (Teisingas atsakymas – 1387 metais ).

Kiek metų spalio trečią dieną sukaks Džordanai Butkutei?

- O Dieve, aš nesu fanas! (juokiasi) Būna, kad pasiskambinam, bet tikrai nežinau! Šiaip, kiek jai gali būt?! Kokia gal...Kokia gal…Nežinau, ji labai gerai, labai jaunai atrodo, tai gal keturiasdešimt - bet čia jau daugiausia, kiek galėčiau duoti! O gal truputi padauginau? (Teisingas atsakymas – 40 metų ).

Holivudo atitikmuo Indijoje?

- Nežinau, bet žinau, kad Indijoje be proto myli kiną ir žinau, kad tų didžiulių kino teatro plakatų gamyba pas juos yra net vienas iš menų. (Teisingas atsakymas – Bolivudas ).

Šaltinis
Draudžiama Klubas.lt paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, tradicinėse žiniasklaidos priemonėse ar kitur, taip pat platinti mūsų medžiagą be sutikimo. Jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Klubas.lt kaip šaltinį.
www.klubas.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją