Prieš gerą pusmetį prasidėjęs būsto rinkos sąstingis artimiausiu metu lyg ir nežada atsigauti, o tai dainininkėms Gintarei Karaliūnaitei ir Natalijai Zvonkei, turinčioms savų planų – ne į naudą.

Gintarė Karaliūnaitė iš karto po Naujųjų metų įsikėlusi į savo namą Kauno priemiestyje, žiniasklaidoje džiaugėsi naujais potyriais, pasakojo apie būsto apdailą, prie kurios nemažai prisidėjo ir ji pati.

Moteris nekantriai laukė pavasario, kuomet žadėjo į savo naujuosius namus pasikviesti močiutę, kuri pasirūpintu darželiu šalia jos namų. Dainininkė svajojo apie tai, kad pasikvies į savo namo kiemą bičiulius kepti kepsnių ir mėgautis gaiviu Kauno priemiesčio oru.

Tačiau name pagyvenusi vos porą mėnesių, dainininkė prasitarė supratusi, kad nori pakeisti gyvenimo būdo, ir iš ramybės oazės Kauno priemiestyje persikelti į Vilnių, kuriame verda visas šalies pramogų katilas. Be to, namas, kuriame ji gyveno su savo sūnumi, jai pasirodė esąs per didelis.

Galima spėti, kad Gintarę Vilnius vilioja ne tik dėl sceninės veiklos – čia gyvena ir jos naujasis draugas.

Dabar Gintarės namai, kurių interjerą dainininkė kūrė su tokiu užsidegimu, yra parduodami. Gintarei tarpininkauja viena nekilnojamo turto agentūra, mat dainininkė neturi laiko rengti „ekskursijų“ po savo valdas. Gintarė neslepia, kad nekilnojamo turto rinkos sąstingis jai muš per kišenę – dainininkė prognozuoja kad jos namas bus parduotas šimtu tūkstančiu litu pigiau nei buvo planuojama iš pat pradžių.

Natalija ir Deivydas Zvonkai savo namą Jakų gyvenvietėje netoli Klaipėdos planuoja parduoti už pusantro milijono litų. Garsioji pora jau suplanavo, kad už gautus pinigus pirktų butą Vilniuje, kuriame porai dažnai tenka lankytis, bei įsigytų neįrengtą namuką Klaipėdoje.

Žiniasklaidai entuziastingai pasakojusi apie savo nekilnojamo turto planus, dabar Natalija prie šios temos grįžti nebenori. „Pakalbėsime, kai namas bus parduotas“, - sakė dainininkė. Ji sakė, kad besidominčių Zvonkų namu buvo – vienas potencialus pirkėjas buvo atvažiavęs apsižvalgyti. Tiesa, jis net nežinojo, kad dairosi po vienos garsiausių Lietuvos popmuzikos žvaigždžių namus. „Jis yra rusas, ir „Yvos“ nežino“, - sakė N.Zvonkė.

Būsto tema visada aktuali ir Andriui Rimiškiui, kurį netgi galima būtų pakrikštyti nekilnojamo turto magnatu. Sumanus pirmojo „Kelias į žvaigždes“ nugalėtojas jau po to, kai laimėjo pagrindinį realybės šou prizą -100 tūkstančių litų – patartas jį globojančių prodiuserių Mindaugo ir Gintaro Bendžių, nutarė investuoti į nekilnojamąjį turtą. Maždaug po mėnesio Andrius įsikels į savo 150 kvadratinių metrų ploto apartamentus Šventojoje. Pro buto langus besimatanti jūra, rami aplinka – visa tai A.Rimiškis vertina kaip didžiulius buto Šventojoje privalumus, kurie neleis šiam būstui nuvertėti. Be to, šį butą Andrius pirko gavęs pakankamai didelę nuolaidą, tačiau kelias šimtais tūkstančių šis pirkinys patuštino jo kišenę, atlikėjas nenorėjo pasakyti.

Be to, atlikėjas yra nusipirkęs žemės sklypą tarp Palangos ir Klaipėdos, kuriame statysis namą. Tiesa, kada prasidės statybos Andrius negalėjo pasakyti, tačiau patikino, kad kai namas bus baigtas, jis iš buto Šventojoje persikels į namą. Ką darys su butu, A.Rimiškis spręs pagal situaciją – galbūt parduos, galbūt nuomos. Geroje pajūrio kurorto vietoje esančiam būstui neturėtų trūkti prekeivių.

Dainininkas ir statybos darbais užsiimančios bendrovės „RNG projects“ vadovas nevienareikšmiškai vertina dabartinę situaciją nekilnojamo turto rinkoje. Jis, kaip statybos bendrovės vadovas pastebi, kad užsakymų mažėja. Kita vertus, dabar yra ir didesnis darbuotojų pasirinkimas. Jei anksčiau surasti nagingą ir pareigingą darbuotoją buvo nelengva, dabar situacija kur kas lengvesnė. A.Rimiškis pasidžiaugė, kad įmonė net ir sustojus rinkos augimui, dirba pelningai. „Pelnas nėra didelis, bet juk geriau kad ir mažais žingsneliais, bet eiti į priekį“, - sako pašnekovas.

Pavasarį įkurtuves naujuose namuose atšventęs Romas Dambrauskas mano, kad namą Mažeikiuose pasistatė pačiu laiku. Po skaudžių skyrybų su žmona Asta, Romas išsikraustė iš jų bendrai kurtų namų Kaune ir grįžo į gimtuosius Mažeikius. Kartą jau pajutęs, ką reiškia gyventi nuosavame name, R.Dambrauskas vėl apsigyventi bute nepanoro. Neįtikėtinai greitai, vos per keturis mėnesius jis pasistatė jaukų namą, kurį dabar vertina puse milijono litų.

Šaltinis
Draudžiama Klubas.lt paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, tradicinėse žiniasklaidos priemonėse ar kitur, taip pat platinti mūsų medžiagą be sutikimo. Jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Klubas.lt kaip šaltinį.
www.klubas.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją