Sages, auskarus, apyrankes, žiedus, kaklo papuošalus ir akinius, dekoruotus veidrodžio šukėmis bei „Swarovski“ kristalais, demonstravo modeliai, vilkintys juodomis specialiai šiam renginiui kurtomis Kęstučio Lekecko suknelėmis. Paskutiniuoju, 25-uoju, kolekcijos modeliu – veidrodžio šukėmis dekoruota suknele – pasidabino ir pati Inga Budrienė.

„Idėja kurti papuošalus iš veidrodžio šukių kilo per vienas Kalėdas – sudužęs eglutės žaisliukas nukrito veidrodine puse į viršų. Jo žėrėjimas mane sužavėjo – pamaniau, kad ir tokia paprasta medžiaga kaip veidrodis gali puikiai papuošti moterį. Be to, kurti grožį iš paprastų dalykų – mano moto, kuriuo vadovaujuosi jau bene 10 metų – nuo tada, kai baigusi floristikos mokyklą savo koliažams ėmiau naudoti adatas, šukes ir panašias buitines medžiagas“, – pasakoja papuošalų kūrimą vienu mėgiamiausių savo užsiėmimų laikanti Inga Budrienė.

Papuošalus dažniausiai draugėms dovanojanti ar sau pasiliekanti I. Budrienė sako, kad nuo prietaro, jog veidrodžio šukės prišaukia nelaimę, bando apsisaugoti nedaužydama senų ar namuose kabėjusių veidrodžių. „Vadovaujuosi posakiu, kad šukės neša laimę! Be to, juk ją kuria ne kas kitas, o mes patys”, – įsitikinusi apie 10 didelių veidrodžių lakštų savo antrajai papuošalų kolekcijai sudaužiusi I. Budrienė.

„Latino“ bare ir jo kiemelyje vykęs kolekcijos pristatymas svečiams pažėrė staigmenų: papuošalus demonstravę modeliai išeidavo ir į pagrindinę Kauno senamiesčio gatvę – Vilniaus gatvę, tad reginiu galėjo gėrėtis ir atsitiktiniai gatvės praeiviai. Renginį simboliškai atidarė veidrodžio ir stiklo šukes basomis kojomis perėjęs Jordanas Poškaitis. Modelių pasirodymus lydėjo gyva perkusininkų ir tamtamų muzika. Renginio svečiai buvo vaišinami putojančiu „Alita Chardonnay“ vynu, kurių kiekvieną buteliuką, tarsi įliedama į savo kolekciją, kristalais kruopščiai dekoravo pati Inga Budrienė.

„Swarovski“ kristalai jau beveik yra tapę mano vizitine kortele. Jie vyrauja mano kolekcijoje, tad norėjau, kad jie puoštų ir mano kolekcijos pristatymo detales. Svarbi kiekviena smulkmena. Dėl to jais dekoravau ir mažus „Alita Chardonnay“ putojančio vyno buteliukus, kurie gali tapti puikiu išvaizdos akcentu“, – pasakoja papuošalų kūrėja.

Pirmąją savo iš veidrodžio šukių ir „Swarowski“ kristalų kurtų papuošalų kolekciją „Sudužusių veidrodžiu karalystėje...“ Inga Budrienė pristatė prieš ketverius metus, tačiau tokia kūryba ji pradėjo domėtis beveik prieš 10 metų. Jos pirmieji darbai – tai vitražai ir įvairūs koliažai.

Šaltinis
Draudžiama Klubas.lt paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, tradicinėse žiniasklaidos priemonėse ar kitur, taip pat platinti mūsų medžiagą be sutikimo. Jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Klubas.lt kaip šaltinį.
www.klubas.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją