Tokio paties pavadinimo dainos albume tikrai nerasite, tačiau atlikėjai tiki, kad šis bendras jų darbas abiem atneš sėkmę. „Mūsų su Kera muzikiniai keliai kada nors netrukus išsiskirs: aš toliau eisiu savu keliu, ji pasuks kitu. Šis albumas mums abiems galbūt taps savotišku sėkmės ženklu, į mano gyvenimą atnesiančiu daugiau šviesos, jai pateiksiančiu naujų galimybių“, - paprastai paaiškina dainininkas. Tačiau iki šiol gyvenime jokio talismano neturėjęs Romas sako mistiniais dalykais netikįs, o žegnojimasis, beldimas į stalą ir kitokie prietarai jam yra tiesiog svetimi. „Nemėgstu į galvą įsikalti visokių nesąmonių. Kam to reikia? Kad susapnavęs atseit pranašišką sapną sėdėtum ir lauktum kol kas nors nutiks. Geriau gyventi laisvai ir šia diena“, - nusijuokia.

R.Dambrauskos ir jaunosios kolegės Keros keliai susikirto jau seniai, tačiau bendram darbui ryžosi prieš porą metų. Kera, kaip ir Romas, - iš Mažeikių. Daugiau nei dešimt metų ji dainavo šio miesto vaikų šou grupėje „Lietutis“. Dabar Kera – abiturientė, todėl, pasak Romo, dainuoti su vaikais ji jau per didelė. „Pamaniau, kad pasiūlęs įrašyti bendrą albumą padėčiau jai žengti kitą žingsnį muzikos kelyje. Nors dirbti kartu nebuvo lengva nei man, nei Kerai, buvo be galo įdomu. Mūsų balsų spalvos gana skirtingos – mano lyriškas ir gana tamsus, jos – labai jaunatviškas ir šviesus. Kartu jie skamba išties įdomiai. Ačiū Kerai: mano dainos gerokai prašviesėjo. Ji, manau, taip pat turėjo šiokios tokios naudos: juk pabandė ir suprato, ką reiškia dainuoti duetu arba solo, o ne ansamblyje“, - bendru darbu džiaugiasi dainininkas.

Savęs Romas mokytoju nevadina, atvirkščiai - juokiasi, jog pedagoginių sugebėjimų būti vokalo dėstytoju jis tiesiog neturi. „Juk aš ir pats esu tik iš praktikos dainuojantis žmogus. Tiesiog pasidalinau savo patirtimi ir supratimu. Beje, dešimt metų „Lietutyje“ nepraėjo veltui: dabar Kera – žmogus, kuris tai, kas susiję su dainavimu, supranta iš pusės žodžio. Ir amžiaus skirtumas mums nebuvo jokia kliūtis“, - gerų žodžių partnerei negaili dainininkas.

Rudenį R.Dambrauskas ketina surengti keletą autorinių koncertų didžiuosiuose Lietuvos miestuose, į kuriuos būtinai pakvies ir jaunąją kelegę: „Būtų apmaudu, jei šias dainas būtume vien tik įrašę – labai norisi, kad žmonės jas išgirstų ir atliekamas gyvai. Kera rudenį bus jau studentė, bet labai tikiuosi, kad mums pavyks surengti keletą bendrų pasirodymų.“

Žinomas estrados atlikėjas save vadina lyriku vienišiumi, todėl pasigirti gausiais duetais sako negalįs. Jūratė Miliauskaitė, Asta Pilypaitė, Giulija, po vieną dainą su Andriumi Rimiškiu, Egidijumi Sipavičiumi ir Arvydu Stoniu – per karjerą duetu dainuoti teko, bet ne taip ir dažnai. „Dainuoti duetu įdomu, tačiau vis vien manau, kad esu labiau skirtas soliniam dainavimui“, - šypsodamasis atvirai prisipažįsta Romas.

Šaltinis
Draudžiama Klubas.lt paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, tradicinėse žiniasklaidos priemonėse ar kitur, taip pat platinti mūsų medžiagą be sutikimo. Jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Klubas.lt kaip šaltinį.
Klubas.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją