Norėdami palengvinti jiems šią užduotį, pagalbos paprašėme stilisto Kęstučio Rimdžiaus. Kokius džinus rinktis, kokių kelnių ieškoti ir kaip derinti spalvas sužinosite jau netrukus.

Džinsai ir kelnės

K. Rimdžius sako, kad džinsai ir kelnės bus madingi visada, tačiau kasmet keičiasi jų formos, siluetai ir faktūros.

Vasaros sezoną vyrai turėtų rinktis tiesius arba siaurėjančius į apačią džinsus. Savo plėšytus, dažais aptaškytus ir netvarkingą įvaizdį sudarančius džinsus turėtumėte pasilaikyti ateičiai. Šią vasarą įsigykite tvarkingus džinsus, kurie, kaip ir kelnės, gali turėti kantą.

Drąsesniam jaunimui K. Rimdžius siūlo apsivilkti aptemptus, vadinamuosius „skinny“ džinsus iki kelių.

Klasikinį stilių mėgstantis vyras gali drąsiai rinktis klasikines kelnes, bet ir klasikos tendencijos šiek tiek keičiasi. Šį sezoną itin madingos į apačią siaurėjančios kelnės.

Madingiausi kelnių audiniai – languoti. Naujausioje „Gucci“ kolekcijoje pristatomos būtent tokios vyriškos kelnės: languotos baltais ir juodais langeliais ir šiek tiek trumpesnės, nei įprasta.

Spalvos

Stilistas sako, kad šį sezoną ir vyrų, ir moterų drabužiuose vyrauja ryškios spalvos.

Jei kelnių spalva yra neįpareigojanti (juoda, balta, pilka, mėlyna), K. Rimdžius siūlo rinktis ryškesnės spalvos viršutinę aprangos dalį. Marškinėlius ar marškinius galite rinktis rožinius, žalius, šviesiai mėlynus ar šviesiai geltonus.

Šią vasarą moterų garderobą puošia labai intensyvios spalvos: citrinos geltona, salotinė, rožinė ar raudona, bet lietuvaičiams vaikinams stilistas pataria rinktis šiek tiek „prigesintas“ šių spalvų variacijas. Žinoma, drąsūs jaunuoliai gali daugiau eksperimentuoti su spalvų gama.

Akcentai

K. Rimdžius primena, kad drabužių visumoje yra svarbiausios detalės. Moterys čia turi daugiau pasirinkimo: laisviau nešioja skrybėlaites, papuošalus ar įmantrius diržus. Vyrų aksesuarų pasirinkimas yra kur kas mažesnis, todėl detalėms dėmesys turėtų būti ypatingas.

Šią vasarą madingi lino dekoracijos ant darbužių bei lininiai akcentai. Madingas liemenes galite drąsiai puošti plonyčio lino šalikais. Tokie šalikėliai gali būti labai siauri, imituojantys kaklaraištį, arba platesni, vyniojami ant kaklo. Puikiai atrodysite ant paprastų marškinėlių apsivilkę liemenę, kaklą apsirišę lininiu šaliku ir apsivilkę džinsines kelnes.

Vis dar madingos didelės rankinės. Rankinę vyrai gali rinktis nešiojamą per petį ar su dviem rankenom nešiojamą saujoje. Vasarą prie aprangos galite derinti šviesią rankinę arba rinktis klasikinę juodą.

Rankinės gali būti siuvamos iš plonos medžiagos – lino, drobės ar plonos odos. Šį sezoną labai madinga raštuota oda. Todėl puikiai galite suderinti raštuotos odos rankinę ir panašios odos batus.

Avalynė

Jei dar nespėjote įsigyti naujų batų, ieškokite bukomis nosimis, lakinių, suvarstomų ir netgi ekstravagantiškų. „Yves saint Laurent“ kolekcijoje pristatomi vyriški batai suvarstomi prašmatniais kaspinais.

Karštą vasaros dieną, rinkitės graikiško tipo basutes per pirštą su keliais dirželiais.

K. Rimdžius primena, kad apranga ir stilius priklauso nuo situacijos ir žmogaus gyvenimo būdo.

Šaltinis
Draudžiama Klubas.lt paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, tradicinėse žiniasklaidos priemonėse ar kitur, taip pat platinti mūsų medžiagą be sutikimo. Jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Klubas.lt kaip šaltinį.
www.klubas.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją