Kiekviena moteris žino, kad įgauti bronzinį odos atspalvį galima net tada, kai saulė nelepina spinduliais. Ir kalbame šiuo atveju ne apie soliariumus – įdegti galima ir „stebuklingų“ kremų pagalba.

Bet net ir geriausi savaiminio įdegio produktai gali nuvilti, jei nesilaikote būtinų nurodymų. Todėl, nenorėdamos virsti oranžiniais zebriukais, įsidėmėkite šiuos paprastus patarimus, siūlo „Women today magazine“.

1. Odos paruošimas. Jei jūsų oda sausa, o daugelio mūsų oda sausa, kai kalbame apie kojas ir rankas, pradėkite odą ruošti kelias dienas iki savaiminio įdegio priemonės naudojimo. Drėkinkite odą pieneliais ir kremais du ar tris kartus per dieną, ypatingai po to, kai nusiprausiate. Naudokite pienelį ar kūno kremą jautriai odai. Taip pat odą (ypač alkūnes ir kelius) išsitepkite pieneliu ir prieš tepdamos savaiminio įdegio priemonę. Palaukite, kol drėkinamoji priemonė įsigers. Alkūnes, kelius ir kitas sausas vietas patepkite riebesniu kremu ir leiskite susigerti. Taip odą ruošti reikia todėl, kad savaiminio įdegio kremas ypač mėgsta sausą odą – toje vietoje spalva atrodo nenatūrali ir ryškesnė.

2. Prieš naudojimą išbandykite savaiminio įdegio priemonę mažiausiai matomoje odos vietoje (pavyzdžiui, vidinėje rankos dalyje). Žinome, kad niekada to nedarote, net jei kone kiekvienoje instrukcijoje taip patariama daryt, bet patikėkite patarimu bent šį kartą. Savaiminio įdegio priemonės taip lengvai nenusiplauna, todėl primygtinai rekomenduojama išmėginti priemonę ant mažo odos lopinėlio. Taip jums nereikės prisiminti juokingos istorijos, kai visa plėmuota stengėtės nugramdyti nuo savęs tą oranžinį atspalvį. Beje, ši istorija bus juokinga kitiems, bet ne jums.

3. Tepkite ant švarios ir sausos odos. Išsimaudžiusi palaukite 20 minučių – įsitikinkite, kad oda visiškai išdžiuvo. Jei oda nebus išdžiūvusi, ar odos losijonas nebus įsigėręs – savaiminio įdegio priemonė gali pasidengti netolygiai ir šią klaidą bus labai sunku ištaisyti. Taip pat ant sausos odos geriau jausite, kurių vietų dar neišsitepėte.

4. Dirbkite sparčiai. Nesvarbu, ar naudojate purškiklį, kremą ar želę – stenkitės odą padengti greitai ir tolygiai. Daugumai moterų patinka atspalvį turinčios savaiminio įdegio priemonės – jas tepdamos galite matyti, ką darote. Vieną zoną stenkitės padengti iš karto. Jei dengiate blauzdą, tuo pat metu padenkite ir kulkšnį, ir kelius, ir pėdą, ir šlaunis. Pasipilkite tiek savaiminio įdegio kremo, kad vienu metu galėtumėte aprėpti visą zoną vienu metu. Kelias dienas prieš tepdamasi kūną pasipraktikuokite su įprastiniu kūno losijonu. Kūna tepkite tolygiai. Manoma, kad geriausia tepti iš viršaus į apačią.

5. Mažiau padenkite kelius, alkūnes, krūtinę ir čiurnas. Tai zonos, kurių oda paprastai būna sausesnė, todėl šias vietas tik lengvai padenkite savaiminio įdegio priemone. Jei pamatysite, kad spalva per šviesi, visada galite užtepti daugiau.

6. Dažnai plaukite rankas. Jei savaiminio įdegio priemone tepate visą kūną, dažnai plaukitės rankų delnus. Rankas plaukite bent kartą po kiekvieno užtepimo. Ši priemonė veikia labai greitai, o jūsų delnai ja bus padengti nuolat – todėl, nenorėdamos turėti oranžinių delnų, procedūros metu dažnai juos prauskite. Kai pabaigsite visą procedūrą, dar kartą nusiplaukite rankas. Patartina gerai nusiplauti rankas muilu, kempine nutrinti delnų viršų ir apačią ir išsikrapštyti panages.

7. Nieko nelieskite. Kai kurių savaiminio įdegio instrukcijose rašoma, kad išsitepusios iš karto ar po 30 minučių galite apsivilkti drabužius, bet daugeliu atveju patariama palaukti vieną ar net kelias valandas. Jei tikrai mylite savo drabužius, patariame apsiginkluoti kantrybe ir palaukti dvi valandas. Tuo tarpu galite nusilakuoti nagus, susitvarkyti plaukus ar dar ką nors naudingo nuveikti. Ir nesėskite ant jokių šviesių baldų ar rankšluosčių.

8. Neikite į dušą. Daugiau niekada nesinaudokite dušu. Juokaujame. Tiesiog turi praeiti apie trys valandos, kol vėl galėsite palįsti po dušu ar plaukioti baseine.

9. Išlaikymas. Moterys sako, kad savaiminio įdegio efektas išsilaiko 3–5 dienas. Neprivalote laukti tol, kol kremas visiškai išbluks. Kai pradėsite pastebėti, kad spalva išblyško, vėl pabandykite padengti kremo saugioje ir nematomoje kūno vietoje. Dar kartą išsitepusi kūną savaiminio įdegio kremu, išgausite dar tamsesnį atspalvį.

Šaltinis
Draudžiama Klubas.lt paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, tradicinėse žiniasklaidos priemonėse ar kitur, taip pat platinti mūsų medžiagą be sutikimo. Jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Klubas.lt kaip šaltinį.
www.klubas.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją