Tai ne vienintelė BIX dovana savo ištikimiausiems klausytojams – tą patį vakarą muzikantai kviečia ir į akustinį grupės koncertą, kuris vyks sostinės „Galaxy“ klube, - praneša leidybinė įmonė „Monako".

„Koncertas bus labai intymus, tad klausytojai laukiami pasipuošę chalatais, šlepetėmis ir nešini savo arbata“, - šypteli ir patikina, kad tikrai nejuokauja grupės lyderis Saulius Urbonavičius-Samas.

Koncertas bus išskirtinis ne tik dėl chalatų ir šlepečių – turbūt pirmą kartą bus visiškai pertvarkyta „Galaxy“ erdvė. Išardyta scena bus perstatyta į atskirus kambarius, kuriuose skirtingas dainų nuotaikas pajusti ir net kartu pamuzikuoti galės ne tik BIX'ai, bet ir žiūrovai.

„Norime, kad visi pasijustų kaip namuose – jaukiai įsitaisę klausytųsi akustiškai skambančių mūsų dainų“, - tikino Samas.

Tai ne vieninteliai dalykai, kuriais žada nustebinti BIX. Eksperimentus ir iššūkius mėgstantys vyrai į savo gretas būtent šiam koncertui pasikvietė styginių kvartetą, tad naujas gerai žinomų dainų skambesys tikrai garantuotas.

Neįprastai ir naujai BIX muziką suskambės atliekama kanklėmis. Samas dainuos akompanuojant kanklininkų kolektyvui „Basom“. Dar vienas folklorinis elementas, kuris suteiks koncertui savitumo – BIX pasirodymas su tradiciniais skrabalais grojančiu Regimantu Šilinsku. Ar galite įsivaizduoti BIX kūrybą atliekamą skrabalais?

O jei kas nors manė, kad ši muzika tinka tik energingam šokinėjimui į viršų – klysta, nes Lietuvos operos ir baleto teatro artistė, žinoma baleto šokėja Živilė Baikštytė įrodys, kad akustiškai skambančios BIX dainos tinka ir baletui. Ir ne tik jam, nes kartu su grupe į sceną užlips A. Pulkauninko kinetinė trupė, o jų bendras pasirodymas tikrai nustebins savo originalumu.

Koncerto pradžia – 20 val. ir truks dvi valandas. Koncerto metu bus pristatytos dainos ne tik iš pirmojo trilogijos albumo, bet ir kiti kūriniai. Antrasis pažadėtas albumas pasirodys dar šiais metais, o kitų metų pradžioje muzikantai žada gerbėjus pradžiuginti net ir muzikiniu DVD.

Šaltinis
Draudžiama Klubas.lt paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, tradicinėse žiniasklaidos priemonėse ar kitur, taip pat platinti mūsų medžiagą be sutikimo. Jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Klubas.lt kaip šaltinį.
Klubas.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją