Bent jau per pirmas tris dienas naujasis kino centras "Akropolio kinas" didelių staigmenų kino rinkai nepateikė. Iš premjerinių filmų pasiektų rezultatų nesunkiai pastebima, kad dauguma seansų vyko pustuštėse salėse. Savaitgalį pramogų sostinėje "Akropolis" apsilankiusiai daugiatūkstantinei miniai vilniečių kinas kėlė žymiai mažesnį susidomėjimą, nei ledo arena, parduotuvės, restoranai, kavinės ir kitos pramogos.

Todėl tik nuotykinis trileris "Grafas Monte Kristas" debiutavo pagal savo galimybes (66 tūkst.Lt), o kiti du "Akropolio" arenoje pasirodę filmai "Sniego šunys" (14 tūkst.Lt) ir "Rolerbolas" (10 tūkst.Lt) patyrė skaudžias nesėkmes ir nesugebėjo pasipriešinti ketvirtą savaitę rodomai biografinei dramai "Nuostabus protas". Tačiau salių gausa naujajame kino centre platinimo kompanijoms suteikė galimybę nupūsti dulkes nuo sandėliuose užsigulėjusių senesnių filmų, todėl fantastinis epas "Žiedų valdovas" ir romantinė komedija "Bridžitos Džouns dienoraštis" po ilgos pertraukos vėl atsidūrė pelningiausiųjų dešimtuke

Režisieriaus Kevino Reynoldso naujausias darbas "Grafas Monte Kristas" pagal legendinio prancūzų rašytojo Aleksandro Diuma romaną jau spėjo sudominti JAV publiką ir surinko solidžias 54 mln.JAV dol. pajamas. Filme vaidinantys Jimas Caviezelas, Guy'us Pierce'as, Richardas Harris, Luisas Guzmanas tikrai nepriklauso aktorių elitui, o režisierių vis dar persekioja "Vandens pasaulio" tragedijos šmėkla. Nepaisant to, "Grafui Monte Kristui" buvo prognozuojamas geras startas Lietuvoje. Tačiau prie jo mažiau nei įprasta prisidėjo kiti šalies miestai ir beveik 2/3 galutinės sumos buvo surinkta Vilniuje. Šis faktas verčia susimąstyti, ar kino platinimo kompanijoms apsimoka pirkti tiek daug papildomų filmo kopijų ir tuo pačiu metu rengti premjeras Kaune, Klaipėdoje, Šiauliuose ir Panevėžyje.

Fantastinis veiksmo trileris "Rolerbolas" nepasirodė toks greitas ir dar daugiau įsiutęs, kaip teigiama šiek tiek pavėlavusioje reklamoje. Toks kuklus startas (10 tūkst.Lt) kino platinimo kompanijai "Cinemark" netolimoje ateityje nieko gero nežada ir atrodo kaip blyškus lenktyninio trilerio "Greiti ir įsiutę" šešėlis. Ar tik naujasis režisieriaus Johno McTiernano (kadaise jis kūrė gerus popkorniškus filmus a lia "Kietas riešutėlis", "Grobuonis", "Tomo Krauno afera") nebus priverstas pernelyg greitai sustoti? JAV kino teatruose jis turėjo pasirodyti dar 2001 m. vasarą, bet dėl ypač nepasisekusių bandomųjų seansų premjera nusikėlė į 2002 m. pradžią. Tačiau iš naujo perfilmuotos ir permontuotos scenos nepadėjo "Rolerbolui" išvengti fiasko - mažiausiai 70 mln. JAV dol. kainavęs filmas savo kasoje turi tik 19 mln.JAV dol. ir ypač nepadorų reitingą (2,7 balo iš 10) internetinėje kino filmų duomenų bazėje IMDB.

Ketvirtąja praėjusio savaitgalio naujiena tapo rašytojo Aleksandro Diuma dar vieno garsaus romano šiuolaikinė ekranizacija pavadinimu "Muškietininkas", pagardinta rytų kovomis ir specialiaisiais efektais. Filmo premjerinis rezultatas (9,4 tūkst.Lt) kalba pats už save, kad kino platinimo kompanijai "Lietuvos kinas" nereikėjo veltis į tarpusavyje konkuruojančių kino teatrų kovą. Juk kaip tik šiuo metu žiūrovams yra pateikta didelė gausybė naujų filmų ir tarptautinių kino renginių. Jeigu būtų pasirinkta kitokia strategija ir premjera būtų nukelta į vėlesnį laikotarpį, tai "Muškietininkas" greičiausiai sulauktų visiškai kitokio likimo.

Dešimt dienų Lietuvoje demonstruojamas kontraversiškasis veiksmo filmas "Karas" jau spėjo sulaukti neigiamos politikų reakcijos. Kovo 11-sios akto signataras ir kovotojas u˛ čečėnų laisvę Algirdas Endriukaitis apkaltino lietuvių aktorę Ingeborgą Dapkūnaitę prisidėjus prie čečėnų tautos naikinimo. Tai jau antras skandalas, į kurį per trumpą laiką įsipainioja kino platinimo kompanijos "Amfiteatro filmai" pristatomi filmai. 2001 m. didelio atgarsio ir politikų dėmesio sulaukė erotinė kelio drama "Išdulkink mane".

Praėjusio savaitgalio kino renginiai eilinį kartą akivaizdžiai įrodė, kad kino teatras "Lietuva" yra pati tikriausia europietiško kino Meka. Būtų labai liūdna ir apmaudu, jeigu naujasis šio kino teatro savininkas "Vilniaus prekyba" vienu rankos mostu uždarytų kelią kitokio kino mėgėjams. Penktadienį sausakimšoje salėje buvo rodomas ilgai lauktas istorinis epas "Quo Vadis" (tai brangiausias visų laikų Lenkijos filmas), kurio kūrėjui Jerzy Kawalerowicziui po seanso žiūrovai plojo stovėdami ir šūkaudami "Bravo". Įdomų pokalbį apie Romos sudeginimą netoli Varšuvos, nuogas merginas nešioti išdresiruotą bulių, ypatingai aptingusius liūtus ir kitus filmavimo ypatumus vainikavo publikos užtraukta lenkiška daina "Sto lat" ("Šimtas metų"), skirta 80-metį neseniai atšventusiam režisieriui. Šeštadienį ant tos pačios scenos jau stovėjo vokiečių kilmės režisierius Werneris Herzogas, kuris vieninteliam ir išskirtiniam seansui atvežė naująjį filmą "Nenugalimasis".

Daugelis jo scenų buvo filmuojamos Užupio respublikoje, Vilniuje esančioje žydų Sinagogoje ir Rumšiškėse. Gaila tik, kad susitikimo įspūdį sugadino pokalbio vedėjas kino kritikas Audronis Liuga, kurio užduodamų ilgų, filosofinių ir keistų klausimų nesuprato nei publika, nei pats režisierius. Sekmadienį kino teatre "Lietuva" apsilankė trečias garbus svečias - jaunosios kartos Lenkijos kino ir teatro atstovas Michalas Zebrowskis, kuris turi nemažą gerbėjų būrį Lietuvoje. Tuo galima buvo įsitikinti, kai po fantastinio filmo "Raganius" seanso ir improvizuoto susitikimo su žiūrovais į kino teatro foje išėjusį aktorių apspito minia klykiančių ir autografo prašančių merginų.

 FilmasBalandžio 26 - 28 d. pajamos (Lt)Žiūrovų sk.Bendros pajamos (Lt)Bendras žiūrovų sk.Platintojas
1Grafas Monte Kristas (The Count of Monte Cristo)66.2535.77576.0007.013ACME
2Nuostabus protas (A Beautiful Mind)18.1841.568353.71730.097Bombos filmai / UIP
3Sniego šunys (Snow Dogs)14.1701.19514.1701.195BDG / Buena Vista
4Rolerbolas (Rollerball)10.19088210.190882CineMark / Columbia TriStar
5Muškietininkas (The Musketeer)9.41074010.942884Lietuvos kinas
6Karas (Voina; War)8.06266736.0082.925Amfiteatro filmai / Intercinema
7Žiedų valdovas (The Lord of the Rings: The Fellowship of the Ring)4.112514588.93150.342Garsų pasaulio įrašai / Warner Bros.
8Bridžitos Džouns dienoraštis (Bridget Jones Diary)3.324415637.74863.687Bombos filmai / UIP
9Malholando kelias (Mulholland Drive)3.16027660.8745.569ACME / Arthouse.Lt
10Velniška mergiotė (Evil Woman; Saving Silverman)2.80827417.4071.631CineMark / Columbia TriStar
 VISO (top10):139.67312.306