Kaip skelbiama pranešime spaudai, jau kelis dešimtmečius tarptautiniuose kino festivaliuose puikiai vertinami Kaukazo ir Centrinės Azijos regionų kino filmai Lietuvos žiūrovui vis dar neatrastos kino kultūros. Tad jų įvairovę ir siekia atskleisti šių metų „Kinas po atviru dangum“.

Šį trečiadienį, birželio 7 dieną, 21.30 bus rodomas Gruzijos kino režisieriaus Tengizo Abuladzės filmas „Troškimų medis“ (1979). Šis filmas yra garsios trilogijos, nagrinėjančios amžių amžius besitęsiantį konfliktą tarp kolektyvinių dogmų ir atskiro žmogaus nenuspėjamo elgesio, dalis.

Filmas pasakoja apie jauną, be galo gražią merginą Maritą, kuri su mama atvyksta į Gruzijos kaimelį ir pamilsta neturtingą vaikiną Gedią. Jaunuolių santykius neįmanomais daro merginos tėvų noras ją ištekinti už vietinio turtuolio bei vietinių gyventojų pasmerkimas.

Tai filmas – alegorija, pasakojanti apie amžiną meilės bei žmogaus esybės ribotumo susidūrimą. Pats režisierius savo filmą apibūdino tokiais žodžiais: „Troškimų medis“ yra filmas apie žmones, degančius savo svajone. Kiekvienas personažas filme turi savo idealą. Juk vieni garbiname dangų, kiti – žemę, kai kurie idealizuojame kūną, kai kurie išaukštiname dvasią. Vieni sunaikiname savo kūną, o kiti sunaikiname savo sielą...“

Šis filmas buvo puikiai įvertintas kino festivaliuose. Apdovanotas pagrindiniu prizu Karlovy Vary festivalyje, ypač gerai įvertintas Italijoje ir Prancūzijoje.

Viešosios įstaigos „Meno avilys“ projekto „Kinas po atviru dangum” tikslas yra praplėsti kokybiškų kultūrinių – pramoginių renginių erdvę Vilniaus mieste, įgyvendinant daugelyje užsienio šalių populiarią kino filmų peržiūrų atvirose miesto erdvėse idėją. Projektu siekiama supažindinti su judančių vaizdų menu, skleisti informaciją apie įvairias kino kultūras, didinti kultūrinį užimtumą jaunimo tarpe.

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, tradicinėse žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją