Tačiau jam ant kulnų lipo "Babelis" (Babel) - iš trijų pasakojimų sudaryta juosta, kurią sukūrė "21-o gramo" (21 Grams) režisierius, meksikietis Alejandro Gonzalezas Inarritu.

To tarpu "Marija Antuanetė", ilgai lauktas "Pasiklydusių vertime" (Lost in Translation) režisierės Sofios Coppolos darbas, trečiadienį per seansą žurnalistams sulaukė labai skirtingos reakcijos - ir aplodismentų, ir garsių pašaipų.

JAV kino žurnalas "Variety" tvirtino, kad filmas, vaizduojantis liūdnai pagarsėjusios karalienės gyvenimą tuo tada, kai ji būdama 14-os metų išvežama iš Austrijos, iki teismo Versalyje, buvo "nušvilptas su gališku akcentu".

Tačiau filmas sensacingos sėkmės sulaukė iš grupės Prancūzijos kritikų, kurių nuomones paskelbė žurnalas "Le Film Francais".

Žinoma, Kanų festivalio komisija būna neprognozuojama ir dažnai Auksinę palmės šakelę skiria atsiliekančiam filmui.

Šiais metais, komisijai pirmininkauja Honkongo režisierius Wong Kar-Wai, o į jos sudėtį įeina aktorės Monica Bellucci, Helena Bonham Carter ir Zhang Ziyi bei aktoriai Samuelis L. Jacksonas ir Timas Rothas.

Auksinė palmės šakelė bus įteikta sekmadienį per iškilmingą ceremoniją.

Šaltinis
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.
BNS
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją