"Daug ginčų sukėlusio filmo "Da Vinčio kodas" prodiuseris Brianas Grazeris ir Holivudo milžinė "Universal Pictures" nusipirko teisę scenarijumi paversti 18 tūkst. žodžių straipsnį apie vidurinės mokyklos užgrobimą, kuris 2005 metais buvo išspausdintas žurnalo "Esquire" numeryje.

Straipsnį, pavadintą "Mokykla" (The School), parašė "The New York Times" žurnalistas C.J.Chiversas.

C.J.Chiversas buvo korespondentas Maskvoje ir rašė apie tris dienas trukusią Beslano dramą, kuri baigėsi daugelio įkaitų žūtimi. Po pusantrų metų C.J.Chiversas grįžo į Beslaną paimti interviu iš šios dramos dalyvių, kurie ir bus filmo pagrindas.

Per teroro aktą Beslane 2004 metų rugsėjo 3 dieną žuvo 331 įkaitas ir gelbėtojas, įskaitant 186 vaikus, taip pat - 31 iš 32 pagrobėjų, kurie reikalavo, kad Rusija išvestų iš Čečėnijos savo pajėgas.

B.Grazeris sakė, kad "Esquire" straipsnyje "pirmą kartą parodomas žmogiškasis siaubingo įvykio aspektas" ir kad jis "prašosi būti perkeltas į didįjį ekraną".

Šaltinis
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.
BNS
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją