Voitukevez teigė, kad pamatęs dešimtąją filmo „Greiti ir įsiutę“ dalį liko sužavėtas, jam patiko, kaip teigė, visas ekrane regėtas absurdas, beprotybė.

„Filmas nusigręžia nuo ištakų, gatvės lenktynių, dabar matome supermenus, nemirtingus veikėjus. Žiūrisi smagiai, o ypač kine“, – teigė kino apžvalgininkas.

Paklaustas, kas lėmė tokią didelę šio filmo sėkmę, jis įsitikinęs, kad tai – kūrėjų supratimas, jog žiūrovams reikia elementarios pramogos.

„Jie su kiekviena filmo dalimi ir suteikė žiūrovams tą pramogą. Matome, kad pirmi du filmai, susiję su gatvės lenktynės, kažkiek užsidirbo. Tačiau pasirodžius trečiai daliai, filmas patyrė fiasko, kūrėjai nusprendė permąstyti idėją ir sukūrė ketvirtą dalį, kuri pakėlė serijos lygį iki beprotystės. Ji trunka iki dabar.

Filme „Greiti ir įsiutę“ nėra nieko tikroviško, jame – daug įvairių nutrūktgalviškų triukų, specialiųjų efektų, o žmonėms to ir reikia. Žiūrovai patiria pramogą, jiems atjungia smegenis, jie mėgaujasi reginiu. Be to, devinta dalis, pasirodžiusi pandemijos laikotarpiu, tapo tų metų viena pelningiausių. Jei neklystu, atsidūrė antroje ar trečioje vietoje. Vadinasi, žmonėms reikia tokių filmų“, – teigė D. Voitukevez.

Tiesa, dešimtą „Greiti ir įsiutę“ režisavo naujas režisierius Louis Leterrier, anot D. Voitukevez, jis yra amatininkas, samdomas režisierius, tačiau viskam vadovauja Vinas Dieselis.

„Jis turi beprotišką kontrolę. Netgi buvo susipykęs su Dwayne‘u Johnsonu, jis tai galėjo sau leisti. Dwayne‘as Johnsonas nepasirodė devintojoje dalyje, bet gal ateityje bus galima jį išvysti kitose filmo serijose nes, žinote, pinigais nekvepia, jeigu turi labai gerą kontraktą gali susitarti“, – įsitikinęs D. Voitukevez.

Kino apžvalgininkas ir kritikas teigė, kad filmo „Greiti ir įsiutę“ siužetas yra paprastas. Tie, kas matė penktą dalį, dešimtoji bus jos tęsinys.

„Penktoji, mano manymu, yra geriausia iš visos serijos, o dešimtojoje pasirodo nužudytojo sūnus, kuris nori atkeršyti.

Geriausias šio filmo veikėjas yra Hernano sūnus Dantė, jis labai charizmatiškas, o kuriant šį personažą labai didelę įtaką padarė Džokeris. Jasonas Momoa įkūnijo Džokerį Dantės vardu. Šis veikėjas yra beprotiškas sociopatas, kuris nurungia visus kitus senbuvius. Net Viną Dieselį“, – teigė D. Voitukevez.

Vyras teigė, kad tiems žiūrovams, kuriems patiko septintoji, aštuntoji, devintoji filmų dalys, mėgausis ir dešimtąja.

„Žmonės mato tą beprotybę, ja mėgaujasi. Tačiau, jei tikimasi to, kas buvo matoma pirmose dalyse, jie nusivils. Dešimtoje dalyje yra daug idiotiškų vietų, kartais žiūri, juokiesi, iš to, ką rodo kūrėjai. Manau, kad ir jie patys tai supranta, šitas absurdas juos pačius veža, veža žiūrovus, todėl su kiekvienu filmu jie suteikia dar daugiau tų kvailysčių, kurios ekrane atrodo tikrai smagiai“, – įsitikinęs kino apžvalgininkas.

Anot jo, filmą verta pamatyti tik dideliame ekrane, kino teatruose.

„Prieš dešimtos dalies peržiūrą pabandžiau namie pasižiūrėti kelis filmus, nors turiu gerą televizorių, aparatūrą, bet kine yra visai kitoks pojūtis“, – šypsojosi D. Voitukevez.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, tradicinėse žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
DELFI
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją