Režisieriaus, anksčiau režisavusio animaciją „Lego Betmenas. Filmas“ (angl. „The Lego Batman Movie“) bei karinės mokslinės fantastikos veiksmo filmą „Rytojaus karas“ (angl. „The Tomorrow War“), būsimoje komedijoje „Renfildas“ pagrindinius padėjėjo Renfildo ir Drakulos vaidmenis atlieka Nicholas Houltas („Pašėlęs Maksas: įtūžio kelias“, „Iksmenų“ franšizė) ir „Oskaro“ laureatas Nicolas Cage'as.

Kaip rašoma pranešime spaudai, filme narciziškiausio visų laikų boso Drakulos padėjėjas Renfildas yra priverstas parūpinti savo šeimininkui pageidaujamą grobį ir daryti viską, ką jis liepia, kad ir kaip tektų nusižeminti. Tačiau dabar, po šimtmečius trukusios vergystės, Renfildas yra pasirengęs pamatyti, ar vis dar egzistuoja gyvenimas už Tamsos princo šešėlio (jei tik pavyks išsiaiškinti, kaip nutraukti nepaprastą savo priklausomybę).

Siaubo komedijos „Renfildas“ reklaminiame ture režisierius Chrisas McKay atskleidė, kad ši kino juosta yra tiesioginis Tod Browning 1931-aisiais metais pasirodžiusio filmo „Drakula“, kurioje vaidina Bela Lugosi, tęsinys. Nors šis faktas buvo slepiamas, režisierius netgi užsiminė, kad iš pradžių tai turėjo būti filmo rinkodaros dalis. Nors aplink balandžio mėnesio viduryje startuosiantį filmą vis dar tvyro paslapties skraistė, jo kaip Drakulos istorijos tęsinio statusas leidžia pažvelgti naujai į tai, kas jau buvo parodyta siaubo komedijos „Renfildas“ reklaminėje medžiagoje.

„Nuolat sakiau rinkodaros skyriui, kad taip ir turėtume sakyti, kad šis filmas yra vienintelis tiesioginis Drakulos istorijos tęsinys. Galima ginčytis, kad 1936-aisiais metais sukurtas filmas „Drakulos dukra“ (angl. „Dracula‘s Daughter“) yra tas tęsinys, nes įžanginė scena užsimena apie Tod Browning kino juostą, bet jame nevaidina Bela Lugosi. Nors tai puikus filmas.“ – sako režisierius Chrisas McKay. „Bet mūsų filmas yra vienintelis tikras tiesioginis tęsinys su tuo pačiu Drakula ir Renfildu. Taigi norėčiau, kad šis faktas būtų plačiau panaudotas rinkodaroje. Manau, tai būtų juokingas šio filmo pozicionavimo būdas. Galima būtų reklamuoti ilgiausią laikotarpį praėjusį nuo originalaus filmo iki tęsinio. Aplenktume net režisieriaus Alfredo Hitchcocko siaubo trilerį „Psichopatas“ (angl. „Psycho“) bei jo tęsinį.“

Aktorius Nicolas Cage'as taip pat atskleidė, kad jo Drakulos personažas įkvėpimo sėmėsi iš anksčiau šį vaidmenį atlikusių aktorių: „Aš sujungiau skirtingus pasirodymus, įskaitant legendinį Bela Lugosi pasirodymą, todėl mano personažas atrodo intensyvus ir ekscentriškas.“

„1931-ųjų metų filme „Drakula“ Renfildą vaidino Dwightas Frye, o dabar jo vaidmenį perėmė Nicholas Houltas. Atsižvelgiant į tai, kad mes sukūrėme tiesioginį tęsinį, Nicholas vaidina tą patį personažą, kaip Dwightas Frye.“ – sako aktorius Nicolas Cage'as. „Tačiau mūsų filmo tonas, ta itin svarbi komedijos dalis, yra turbūt reikšmingiausias pokytis nuo 1931-ųjų metų „Drakulos“, kuris buvo siaubo filmas, nes „Renfildas“ – siaubo komedija, parodanti dar nematytą bei keblią Drakulos pakaliko padėtį.“

Kokių dar staigmenų rengia siaubo komedijos „Renfildas“ kūrėjai paaiškės netrukus, kai filmas pasieks Lietuvos kino teatrus balandžio 14 d.

Filmo anonsas:

Šaltinis
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją