Todėl suprantama, jog studija iš karto nusprendė kurti tęsinį ir tuo pačiu į režisieriaus kėdę pasodino tuos pačius vyrukus. Ar šešta dalis sugebėjo pranokti 2022 metų hito sėkmę? Atsakymą į šį klausimą rasite toliau.

Apie ką mes čia…

Susidorojusios su savo praeities šešėliais, Sem ir Tara Karpenter pagaliau gali atsipūsti ir pasinerti į studijas Niujorke. Tačiau vieną dieną horizonte pasirodo dar vienas kaukėtas maniakas, kuris nori joms priminti, kas jos yra iš tiesų. Merginoms ir vėl tenka stoti į kovą su nauju žmogžudžiu, kuris šįkart ne tik nori atimti jų gyvybes, bet dar turi ir kelias asmenines priežastis, kad jas persekiotų.

Kūrinio turinys

Kai kas galėtų pasakyti, jeigu esi žiūrėjęs bent vieną „Klyksmo“ dalį, esi matęs visus šiai siaubo žanro serijai priklausančius filmus. Iš dalies tai būtų teisingi žodžiai, nes visų šių filmų principas yra vienas – kažkas slepiasi po žudiko kauke ir bando nugalabyti ne vieną žmogų, o kai kas elementariai turi gintis arba mirti.

Tačiau yra ir kita tiesa. Kiekvienas šiai Weso Craveno 1996 metais pradėtai serijai priklausantis filmas turi daug mažų ir nuo kitų filmų besiskiriančių siužetinių smulkmenų, kurios ir leidžia pasinerti į šias detektyvinį pamatą turinčias istorijas. Maloniausia, jog šis naujas filmas netgi iš dalies pakeičia bendrą visų iki šiol pasirodžiusių „Klyksmų“ koncepciją, o dėlto galima tik pagirti kūrėjus, kurie sugebėjo įnešti nemažai naujovių. Tačiau negaliu nieko daugiau sakyti, nes tas naujoves pamatysite patys. Galiu tik užsiminti, jog viena iš jų – pačioje filmo pradžioje.

Smagu, kad vaidinti sugrįžo keli senbuviai, o naujoje istorijoje toliau pasakojama tai, kas buvo pradėta penktame filme. Todėl mėgautis pakankamai gudriai suregztu ir netikėtumų turinčiu siužetu galima, nes nuspėti, kas yra kas, tikrai sudėtinga. Išskirčiau vieną veikėją, kuris kiekvienoje šio filmo scenoje buvo pristatomas labai erzinančiai. Vis dėlto jaudintis dėl pagrindinių bei nuo penktos dalies pamėgtų naujų serijos personažų ir tuo pačiu jaudintis dėl jų pergalės kovoje su maniaku tikrai galima. Tai yra įdomūs ir charizmos nestokojantys veikėjai, tokie, kaip savo laikais buvo Sidnė, Geilė ir Diuvis.

Smurto filme labai daug, bet su realizmu jis neturi nieko bendro kaip ir daugumoje „skerdynių“ tipo kino projektų. O „Klyksmas“ dažnai puikiai pašiepia tokius projektus, kuriais 80-aisiais buvo perpildyti JAV kino teatrai. Todėl jeigu tikėsitės ko nors natūralaus ir tikro, teks nusivilti. Tai būtų tapatu naujos „Greitų ir įsiutusių“ dalies peržiūrai, o po jos nepasitenkinimui, kad filmo kūrėjai nedraugauja su fizikos dėsniais. Tačiau grįžtant prie skerdynių, jų čia tikrai daug ir jos skausmingai nemalonios. Atvirumas ir žmogžudysčių scenų originalumas paperka, todėl manau, jog čia yra pati žiauriausia visos šios serijos dalis.

Kaip bebūtų, visi šie filmai intriguoja. Trumpai, man tai yra viena geriausių, jeigu ne pati geriausia, „Klyksmo“ dalis, todėl tikiuosi, kad neužilgo pasirodys dar vienas tęsinys, kurio jau nuo dabar pradedu nekantriai laukti.

Techninė juostos pusė

Žiūrėdamas šį filmą pastebėjau ir tai, kad šios dalies produkcijai kūrėjai skyrė tikrai nemažai pinigų, todėl vietoje įprasto mažos erdvės trilerio, mes matome pakankamai milžinišką plotą, kuriame vyksta veiksmas – Niujorką. Todėl ir pačių lokacijų pasirinkimas leido kūrėjams labiau manevruoti su siužetu. Produkcijos dizainas kokybiškas, geras meninis apipavidalinimas, todėl žiūrovai gali pamatyti žymiai šiurpesnę žmogžudysčių seriją.

Filme taip pat puikų darbą atliko ir operatorius, kurio dėka buvo galima ne vieną kartą pajusti išties nejaukius jausmus. Filmavimo manevrai žaibiški ir įtempti. Garso ir vaizdo montažas tobulas, o muzikinis filmo takelis leido sukurti ekrane pakankamai įtemptą atmosferą. Tad priekaištų visiškai neturiu, nes tai išties kokybiškas reginys.

Aktorių kolektyvinis darbas

2022 metais pasirodžius penktam „Klyksmo“ filmui pamatėme ne tik naują serijos viziją, bet ir naujus veikėjus, kurie buvo ne tik pagrindiniame plane, bet turėjo ir palaipsniui nustumti į šoną senbuvius. Tokia strategija buvo visiškai pagrįsta, nes visgi kūrėjai norėjo pritraukti prie kino ekranų naują žiūrovų kartą, o tai padaryti galėjo tik nauji ir jauni veidai.

Sakyčiau, kad bandymas buvo sėkmingas, nes Jenna Ortega su Melissa Barrera buvo pakankamai geras pasirinkimas. Naujame filme šios žavios damos irgi buvo nepakartojamos, todėl bent jau man buvo didžiulis malonumas stebėti jų išties įtikinamą vaidybą.

Tačiau ir be jų filme galima pamatyti ne vieną gerą aktorių, kuris neleido nei vienai akimirkai juo suabejoti. Manau, kad visi jie buvo natūralūs ir įtikinami. Na, o pačius ryškiausius momentus filme atliko Hayden Panettiere, Dermotas Mulroney‘is, Courteney Cox, Samara Weaving, Tony‘is Revoloris ir Jasmin Savoy Brown. Kai kurie iš mano paminėtų aktorių pasirodė labai trumpai, bet to užteko, kad mane papirktų.

Verdiktas

„Klyksmas 6“ – naujovių ir netikėtumų kupinas naujas žvilgsnis į kultinę dar 1996 metais prasidėjusią kino seriją. Filmas žavi savo nenuspėjamais, makabriškais ir itin žvaliai pateiktais susidorojimais, intriguojančia paslaptimi ir milžinišku potencialu į būsimą šios frančizės ateitį. Be jokių abejonių – vienas geriausių, jeigu ne pats geriausias, „Klyksmo“ tęsinys.

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, tradicinėse žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
DELFI
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją