Apie ką mes čia…

Nusprendęs pakabinti pirštines ant sienos, pasaulio sunkiasvoris bokso čempionas Adonis Krydas netrukus turės susidurti su savo praeities šešėliais. Vienu iš jų tampa ką tik iš kalėjimo paleistas jo vaikystės draugas bei kadaise itin perspektyvus boksininkas Deimianas Andersonas, kuris nori įrodyti tiek sau, tiek ir Adoniui, jog jis vis dar gali kovoti ringe.

Gavęs šansą, Deimianas nusprendžia ne tik juo pasinaudoti, bet dar ir atimti iš Adonio viską, ką jis per ilgą laiką užsitarnavo. Krydui nelieka nieko kito, kaip vėl žengti į ringą, kuriame spręsis tiek jo, tiek ir jo buvusio bičiulio ateitis.

Kūrinio turinys

Manau, kad daugeliui iš mūsų legendinė „Rokio“ kino serija asocijuojasi su jaunyste, dėl ko mes į ją žiūrime su milžiniška nostalgija, nors puikiai žinome, kad kai kurios dalys prilygsta parodijos žanrui, o ne rimtiems filmams apie boksą. Tačiau 2015 metais „Rokio“ serija atgimė ir pavirto į „Krydą“, kas, aišku, pagaliau įnešė naujų vėjų į seriją ir leido išryškinti naują veikėją. Filmas dinamiškas, šviežias ir įdomus, o svarbiausia – pelningas. Tai jau paskatina kino studiją imtis tęsinio, kuris, kaip nekeista, visiškai nenusileido pirmtakui tiek finansiniame plane, tiek ir kokybės.

Buvo tik laiko klausimas, kada gi pasirodys visos šios istorijos tęsinys. Ir štai, jis pasirodė, tik jau be Rokio Balboa. Tad galima teigti, jog tai jau pagaliau istorija apie Adonį Krydą, o ne Adonį Krydą su mokytoju Rokiu Balboa.

Filmas man pirmiausia patiko dėl jo draminės ir kriminalinės dalies, nes pats boksas filme nustumtas į antrą planą ir tik pačiame gale mes gavome dėmesio vertą bei labai epiškai atrodančią dviejų galingų kovotojų dvikovą. O drama čia tikrai stipri, nes pagrindiniam veikėjui tenka nelengva užduotis susidoroti su savo praeities šešėliais, su dabartimi ir su savotiška dilema, kuri gali jam kainuoti viską, dėl ko jis taip ilgai dirbo. Ir nekalbu aš vien apie materialinę pusę, čia taip pat ant kortos statoma šeimos gerovė.

Todėl stebėti, kaip gi pasisuks Adonio Krydo bei jo artimųjų likimas ir kokį vaidmenį jo gyvenime atliks Deimianas yra išties smagu, emocionalu, intriguoja.

Kalbant apie patį boksą, filme turime nemažai užkulisių iš boksininkų gyvenimo, iš vadybininkų vystomo verslo perspektyvos ir, aišku, iš trenerių paruošimo pusės, kas duoda juostai tikrumo ir leidžia mums pamatyti, koks gi tai sunkus, purvinas ir negailestingas sportas. Čia didžiausia kova verda ne ringe, o už jo ribų.

Stipriausiu koziriu filme man buvo personažai. Ypatingai vienas – Deimianas Andersonas, kurio charizma, svajonės siekimas ir gyvenimo būdas sugeba šiurpinti, bet kartu įkvepia, nes tai visgi nėra toks vienareikšmiškas blogiukas, kaip būdavo anksčiau „Rokio“ serijoje. Krydas, jo žmona Bianka ir dukrelė Amara irgi turėjo, ką pasakyti bei parodyti, todėl jaudintis dėl šios šeimos likimo tikrai galima ne vieną kartą.

Tiesa, vienintelis filmo momentas, kuris mane glumino, buvo Rokio ignoravimas. Kas, kodėl ir kaip aš nepasakosiu, bet, manau, tikrai pajusite, jog jo čia labai trūko.

Tad bendrai galiu pasakyti, jog režisūrinis Michaelo B. Jordano debiutas išties pagirtinas. Manau, kad trilogija užsidaro puikiai ir nereikia daugiau jokių filmų šia tema, kad nesugadintų bendro šios tvarkingai papasakotos istorijos efekto.

Techninė juostos pusė

Man patiko šios juostos meninis apipavidalinimas ir, aišku, produkcijos dizainas. Viskas atrodė rimtai, prabangiai, niūriai ir, aišku, su kriminalinio pasaulio užkulisių prieskoniu. Ypatingai tai matėsi ir jautėsi pirmose šio filmo minutėse, kurios priminė tuos gerus 90-ųjų filmus apie juodaodžių gaujas. Visa tai pagardina dar ir specialiai parinktas garso takelis, kuris pasiūlė mums nemažai hiphopo stiliaus dainų, tarp kurių, pavyzdžiui, buvo galima išgirsti Dr. Dre „The Watcher“.

Labai patiko man kameros darbas, kuris labiausiai išryškėdavo ringe, kai tekdavo apčiuopti visus įdomiausius kovų momentus, o taip pat ir perteikti ringe bei už jo ribų vyravusią atmosferą. Vaizdo ir garso montažas be priekaištų.

Aktorių kolektyvinis darbas

Kai visai neseniai pasižiūrėjau naująjį „Skruzdeliuko“ filmą, kuriame pagrindiniu antagonistu tapo Jonathano Majorso įkūnytas Kangas, supratau, kad ir šiame filme jis irgi turės pademonstruoti kažką ypatingo. Ir mano spėjimai pasitvirtino, nes aktorius ne tik pavogė visą šou iš paties Michaelo B. Jordano, bet dar savo puikia vaidyba įrodė, jog šiuo metu yra vienas iš pačių įdomiausių ir daugiasluoksnių juodaodžių aktorių Holivudo kino industrijoje. Vienas malonumas buvo stebėti jo suvaidintą Deimianą, kuris, nors ir sukeldavo milžinišką antipatiją, bet kartu įtikindavo kiekvienoje scenoje, kurioje jam tekdavo pasirodyti.

Kalbant apie didžiausią filmo žvaigždę Michaelą B. Jordaną, galiu pasakyti, jog ir jis filme pasirodė tik iš pačios geriausios pusės. Bet tokios charizmos, kuria spinduliavo jo oponentas, jis neturėjo. Visai neblogai filme pasirodė ir Tessa Thompson, kuriai irgi teko ne vieną kartą pademonstruoti pakankamai stiprius draminius sugebėjimus.

Kiti aktoriai nepadarė jokio didesnio įspūdžio, nors ir turėjome serijos senbuvius kaip Phylicia Rashad bei Woodą Harrisą, kurie šiame filme buvo nustumti į antrą planą. Ir taip, čia pirmasis serijos filmas, kuriame nepasirodo Sylvesteris Stallone.

Verdiktas

„Krydas III: Legenda tęsiasi“ – techniškai solidžiai sukaltas, gerai surežisuotas, įdomiai pateiktas ir puikiai suvaidintas trečiasis legendinio „Rokio“ šalutinio projekto filmas, kuris įtraukia į pavojingą kriminalinį ir pakankamai draminį žaidimą su efektingai atrodančiais bokso elementais. Tuo pačiu tai ir pagirtinas aktoriaus Michaelo B. Jordano debiutas režisūroje, kuris ateityje gali mus dar ne vieną kartą maloniai nustebinti.

Filmo anonsas:

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją