Toliau sąraše minimas "Krikštatėvis", kurio scenarijų parašė Mario Puzo ir Francis Fordas Coppola; Roberto Towne'o parašytas "Kinų kvartalas"; Hermano Mankiewicziaus ir Orsono Welleso plunksnos sukurtas "Pilietis Keinas" bei Josepho Mankiewicziaus parašytas scenarijus filmui "Viskas apie Ievą".

Geriausiųjų scenarijų dešimtuką užbaigia Woody Alleno ir Marshallo Brickmano komedija "Eni Hol"; rašytojų komandos - Charleso Bracketto, Billy Wilderio ir D.M. Marshmano jaunesniojo - sukurtas "Saulėlydžio bulvaras"; Paddy Chayefsky "Tinklas"; B.Wilderio ir I.A.L. Diamondo "Džiaze tik merginos" bei F.F.Coppolos ir M.Puzo "Krikštatėvis II".

Į sąrašą pateko keturi trijų rašytojų - W.Alleno, F.F.Coppolos ir B.Wilderio - sukurti filmų scenarijai. Dar trys rašytojai - Williamas Goldmanas, Johnas Hustonas ir Charlie Kaufmanas - sąraše minimi po tris kartus.

Gildijos nariams teko rinktis iš daugiau kaip 1400 pasiūlytų filmų scenarijų.

Šaltinis
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.
BNS
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją