Festivalis vyksta vasario 16–26 d. Pirmą kartą jis buvo surengtas 1951 m.

Šių metų festivalio žiuri vadovauja aktorė Kristen Stewart. Prie jos prisijungė iraniečių kilmės prancūzų aktorė Golshifteh Farahani, vokiečių režisierė Valeska Grisebach, rumunų režisierius Radu Jude, JAV aktorių atrankos direktorė ir prodiuserė Francine Maisler, ispanų režisierė Carla Simón ir ikoninis Honkongo režisierius bei prodiuseris Johnnie To.

Anksčiau Delfi pranešė, kad kultūros ministras Simonas Kairys dalyvaus 73-iojo tarptautinio Berlyno kino festivalio atidarymo ceremonijoje, taip pat festivalio metu vyksiančios Europos kino mugės atidaryme.

Šiemet viename iš svarbiausių tarptautinių kino industrijos renginių Baltijos šalims suteiktas ypatingas statusas – Lietuva, Latvija ir Estija prisistatys specialiojoje „Country in Focus“ programoje.

Vizito metu S. Kairys kartu su Latvijos ir Estijos kultūros ministrais susitiks su Vokietijos kultūros ministre Claudia Roth aptarti kultūrinio bendradarbiavimo klausimų, taip pat lankysis vienoje iš seniausių kultūros institucijų Europoje – Menų akademijoje, kur susitiks su jos prezidente prof. Jeanine Meerapfel.

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, tradicinėse žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
DELFI
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją